Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

70’lik dedenin torun fedakarlığı

GÜNCEL 20.10.2016 - 10:23, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2070+ kez okundu.
 

70’lik dedenin torun fedakarlığı

Dede Sancaktar, Paşa Yaylası yediveren üzümü ile koruk suyu elde ediyor. Koruk suyu satarak torunlarına harçlık çıkarıyor

AYDIN- Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Mustafa Sancaktar, Paşa Yaylası yediveren üzümünden elde ettiği koruk suyunu satarak üniversitede okuyan torunlarına harçlık gönderiyor. Fırınlarda pide ustası olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu ifade eden Mustafa Sancaktar, torunları üniversiteye başlayınca masraflarının artığını, emekli maaşı yetmeyince seyyar satıcılık yaparak koruk suyu satmaya başladığını belirtti. Mevsimi itibarıyla üç aydır koruk suyu sattığını kaydeden Sancaktar, Efeler Paşa Yaylası’nda üzüm bağı olan çiftçilerden Yediveren üzümünden koruk satın alarak günde 15-20 litre koruk suyu elde ettiğini ve bardağını 1-1,5 TL ‘den sattığını, günlük kazancını torunlara harçlık olarak ayırdığını ifade etti. Sancaktar, koruk suyunu elde ederken çocukluğun da büyüklerinden gördüğü şekliyle doğal ve günlük alarak hazırladığını belirterek, Aydın’da eski bir gelenek olan kar helvası gibi koruk suyunu da yaşatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.
Dede Sancaktar, Paşa Yaylası yediveren üzümü ile koruk suyu elde ediyor. Koruk suyu satarak torunlarına harçlık çıkarıyor

AYDIN- Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Mustafa Sancaktar, Paşa Yaylası yediveren üzümünden elde ettiği koruk suyunu satarak üniversitede okuyan torunlarına harçlık gönderiyor.

Fırınlarda pide ustası olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu ifade eden Mustafa Sancaktar, torunları üniversiteye başlayınca masraflarının artığını, emekli maaşı yetmeyince seyyar satıcılık yaparak koruk suyu satmaya başladığını belirtti.

Mevsimi itibarıyla üç aydır koruk suyu sattığını kaydeden Sancaktar, Efeler Paşa Yaylası’nda üzüm bağı olan çiftçilerden Yediveren üzümünden koruk satın alarak günde 15-20 litre koruk suyu elde ettiğini ve bardağını 1-1,5 TL ‘den sattığını, günlük kazancını torunlara harçlık olarak ayırdığını ifade etti.

Sancaktar, koruk suyunu elde ederken çocukluğun da büyüklerinden gördüğü şekliyle doğal ve günlük alarak hazırladığını belirterek, Aydın’da eski bir gelenek olan kar helvası gibi koruk suyunu da yaşatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.