Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Tiap Başkanı Başlık: “karantinadaki çiçek hastası ineği iyileştirdik”

TEKNOLOJİ 29.09.2015 - 08:00, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4060+ kez okundu.
 

Tiap Başkanı Başlık: “karantinadaki çiçek hastası ineği iyileştirdik”

TİAP BAM’ın bu buluşu çiçek hastası hayvanların imdadına yetişiyor

Türkiye’de doğal ortamda yetişen endemik bitkilerden yaptığı çeşitli ilaçlarla bir çok hastaya derman olan TİAP BAM şimdi de 2015 yılında Türk hayvancılığının en büyük sorunlarından biri olan ve halk arasında çiçek hastalığı olarak bilinen hastalığa karşı ilaç üretti. Aydın Efeler İlçesi Umurlu Mahallesi’nde çiçek hastalığı nedeniyle karantinada olan bir ineğin üretilen ilaçla sağlığına kavuştuğu belirtildi.  Kısa adı TİAP BAM olan Türk İşadamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi "Antimikrobiyal Akıllı Yağ” projesi ile yeni bir buluşa imza attı. Çeşitli buluşları ile son zamanlarda tıp ve bilim camiasının dikkatini çeken Tarım ve Hayvancılık sektörünün yanında Sağlık alanında da ilginç buluşlara imza atan TİAP BAM son çalışması ile Çiçek Virüsü nedeniyle  karantina altında tutulan Büyükbaş hayvanların ve hayvancıların imdadına yetişti. Efeler İlçesine bağlı Umurlu Mahallesinde bulunan çok sayıda büyükbaş hayvanın karantina kapsamında olduğu bir dönemde Antikoil HBX-2371 "Antimikrobiyal Akıllı Yağ" kullanarak hasta olan büyükbaş hayvanını tedavi eden çiftçi Mehmet Aydoğdu elde edilen sonuçtan memnuniyetini ifade etti. Birçok büyükbaş hayvan gibi kendi ineğinde de bu hastalık nedeniyle yapılacak bir şey kalmadığı için karantinaya alındığını belirten Aydoğdu, itlaf edilmesine karar verilen hayvanın TİAP BAM’ın ürettiği ürünle yeniden sağlığına kavuştuğunu belirtti. TİAP Projeleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık; "Yeni buluşumuz ile bilim dünyasına büyük katkılar vereceğimizi umuyoruz. Birçok çözümsüz denilen konularda yeni çalışmamız ile umut olmaya devam edeceğiz ve tüm çalışmalarımızda devlet büyüklerimizin desteğini bekliyoruz” dedi. Başlık, TİAP BAM Türk İşadamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi Bilim Kurulu Başkanlığını İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz’ün yürüttüğünü ve Tiap Grup Firmasının Ege Bölgesi endemik bitkilerinden ürettiği Antikoil HBX-2371 "Antimikrobiyal Akıllı Yağ"ın  ilmi heyetlerce kabul görüp belgelendiğini söyledi.
TİAP BAM’ın bu buluşu çiçek hastası hayvanların imdadına yetişiyor

Türkiye’de doğal ortamda yetişen endemik bitkilerden yaptığı çeşitli ilaçlarla bir çok hastaya derman olan TİAP BAM şimdi de 2015 yılında Türk hayvancılığının en büyük sorunlarından biri olan ve halk arasında çiçek hastalığı olarak bilinen hastalığa karşı ilaç üretti. Aydın Efeler İlçesi Umurlu Mahallesi’nde çiçek hastalığı nedeniyle karantinada olan bir ineğin üretilen ilaçla sağlığına kavuştuğu belirtildi. 

Kısa adı TİAP BAM olan Türk İşadamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi "Antimikrobiyal Akıllı Yağ” projesi ile yeni bir buluşa imza attı. Çeşitli buluşları ile son zamanlarda tıp ve bilim camiasının dikkatini çeken Tarım ve Hayvancılık sektörünün yanında Sağlık alanında da ilginç buluşlara imza atan TİAP BAM son çalışması ile Çiçek Virüsü nedeniyle  karantina altında tutulan Büyükbaş hayvanların ve hayvancıların imdadına yetişti.

Efeler İlçesine bağlı Umurlu Mahallesinde bulunan çok sayıda büyükbaş hayvanın karantina kapsamında olduğu bir dönemde Antikoil HBX-2371 "Antimikrobiyal Akıllı Yağ" kullanarak hasta olan büyükbaş hayvanını tedavi eden çiftçi Mehmet Aydoğdu elde edilen sonuçtan memnuniyetini ifade etti. Birçok büyükbaş hayvan gibi kendi ineğinde de bu hastalık nedeniyle yapılacak bir şey kalmadığı için karantinaya alındığını belirten Aydoğdu, itlaf edilmesine karar verilen hayvanın TİAP BAM’ın ürettiği ürünle yeniden sağlığına kavuştuğunu belirtti.

TİAP Projeleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık; "Yeni buluşumuz ile bilim dünyasına büyük katkılar vereceğimizi umuyoruz. Birçok çözümsüz denilen konularda yeni çalışmamız ile umut olmaya devam edeceğiz ve tüm çalışmalarımızda devlet büyüklerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Başlık, TİAP BAM Türk İşadamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi Bilim Kurulu Başkanlığını İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz’ün yürüttüğünü ve Tiap Grup Firmasının Ege Bölgesi endemik bitkilerinden ürettiği Antikoil HBX-2371 "Antimikrobiyal Akıllı Yağ"ın  ilmi heyetlerce kabul görüp belgelendiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.