Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

PKK/PYD terör örgütüne operasyon

ASAYİŞ 07.12.2016 - 16:31, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2837+ kez okundu.
 

PKK/PYD terör örgütüne operasyon

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nca PKK/PYD terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik bir operasyon yapıldığı bildirildi.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)’nin Nazilli’deki İkt6isadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bazı öğrencilerin PKK/PYD örgütünü öven konuşmalar yaptıkları ve slogan attıkları duyumu üzerine, araştırmaların derinleştirildiği ve 24 şüphelinin terör örgütünün gençlik yapılanmasına üye oldukları, terör örgütü propagandası yaptıkları ve PKK/PYD terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile pankart açtıkları, slogan attıkları tespit edildiği açıklandı. PKK/PYD terör örgütü üyesi oldukları tespit edilen şahıslara yönelik Aydın başta olmak üzere Şırnak, Hakkari, İstanbul, Batman, Bitlis, Mersin, Antalya ve Ankara illerini de kapsayan çeşitli adreslerde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, A.B., V.N., E.E., M.N.K., V.B., Ş.Ç., S.G.,G.Y., H.K., S.S., N.K., D.M., Ş.S., İ.B., A.D.,Y.C., S.M., O.Ş., E.Ö., isimli 19 PKK/PYD mensubunun yakalandığı açıklandı. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile 16 PKK/PYD terör örgütü üyesinin gözaltına alındığı belirtilen konuyla ilgili açıklamada, gözaltına alınanların sorgulamalarının sürdüğü kaydedildi. Açıklamada, eş zamanlı operasyonda adreslerinde bulunamayan K.K., F.C., D.G., Ö.D., S.N.A., Z.S. isimli şahısların aranmasına devam edildiği de belirtilirken, 9 mm çapında bir tabanca, 77 adet 9 mm çapında fişek, çok sayıda PKK/PYD terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildiği de vurgulandı.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nca PKK/PYD terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik bir operasyon yapıldığı bildirildi.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)’nin Nazilli’deki İkt6isadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde bazı öğrencilerin PKK/PYD örgütünü öven konuşmalar yaptıkları ve slogan attıkları duyumu üzerine, araştırmaların derinleştirildiği ve 24 şüphelinin terör örgütünün gençlik yapılanmasına üye oldukları, terör örgütü propagandası yaptıkları ve PKK/PYD terör örgütünü simgeleyen bez parçaları ile pankart açtıkları, slogan attıkları tespit edildiği açıklandı.

PKK/PYD terör örgütü üyesi oldukları tespit edilen şahıslara yönelik Aydın başta olmak üzere Şırnak, Hakkari, İstanbul, Batman, Bitlis, Mersin, Antalya ve Ankara illerini de kapsayan çeşitli adreslerde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, A.B., V.N., E.E., M.N.K., V.B., Ş.Ç., S.G.,G.Y., H.K., S.S., N.K., D.M., Ş.S., İ.B., A.D.,Y.C., S.M., O.Ş., E.Ö., isimli 19 PKK/PYD mensubunun yakalandığı açıklandı.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile 16 PKK/PYD terör örgütü üyesinin gözaltına alındığı belirtilen konuyla ilgili açıklamada, gözaltına alınanların sorgulamalarının sürdüğü kaydedildi. Açıklamada, eş zamanlı operasyonda adreslerinde bulunamayan K.K., F.C., D.G., Ö.D., S.N.A., Z.S. isimli şahısların aranmasına devam edildiği de belirtilirken, 9 mm çapında bir tabanca, 77 adet 9 mm çapında fişek, çok sayıda PKK/PYD terör örgütünü simgeleyen bez parçaları, örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildiği de vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.