Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

“İstiklal Marşı’nda Türk milleti vardır”

SİYASET 11.03.2017 - 13:58, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4100+ kez okundu.
 

“İstiklal Marşı’nda Türk milleti vardır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, “İstiklal Marşı’nda Türk milleti vardır, Türklük vardır, Türk Milliyetçiliği her satırındadır” dedi.

AYDIN- MHP İl Başkanı Pehlivan, yaptığı açıklamada, “Türk Milletinin bağımsızlığımızın manifestosu, Türk Milli varlığımızın gür sesi İstiklal Marşımız 96 yıl önce bugün, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de büyük bir coşku ve heyecanla kabul edilmiştir. İstiklal marşımız, üzeri küllenmiş iddiaları, geriye düşmüş hedefleri, bastırılmış milli arzuları alevlendirmiş ve kendisine has üslup marifetiyle harekete geçirmiştir. Türk Milletinin iman dolu varlığının, istilacıların, uçaklı, zırhlı ve ezici silahlarından daha üstün, daha kudretli ve daha tesirli olduğu merhum şairimiz tarafından dile getirilmiştir. İstiklal Marşımız Türk Milliyetçiliğin, Türk Milletine duyulan derin sevgi ve bağılığın sonucunda hayat bulmuş, esas anlamına kavuşmuştur. İstiklal Marşı, Türk milletinin müşterek iradesi ve beyanı olarak görmesini bildikten sonra herkese önemli sorumluluklar yüklemiştir. İstiklal Marşı’nda Türk Milleti vardır, Türklük vardır, Türk Milliyetçiliği her satırındadır. “Türklükle karşımıza gelmeyin” diyenlerin merhum şairimizin kapısından bile geçemeyeceği, Türk Milliyetçiliğini ırkçılıkla bir görenlerin adını bile anmaya yüzlerinin olmayacağı gün gibi ortadadır. İstiklal Marşını yüreklerinde hisseden Türk Milliyetçileri Ve Ülkücü Hareket sömürgecilerden beslenmemiş, küresel planlara uyduluk yapmamış, düşmana paspaslık etmemiş, vatana göz diken uğursuzlardan hamdolsun medet ummamıştır. İstiklal Marşımızda görmesini ve almasını bilenlere büyük nasihatler vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 96’nci yıldönümünde, en başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, aziz şehitlerimize ve bu muhteşem eseri bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisi’nin muhterem üyelerine Cenab-ı Allah’tan ( CC ) rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükran hislerimle yâd ediyorum” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, “İstiklal Marşı’nda Türk milleti vardır, Türklük vardır, Türk Milliyetçiliği her satırındadır” dedi.

AYDIN- MHP İl Başkanı Pehlivan, yaptığı açıklamada, “Türk Milletinin bağımsızlığımızın manifestosu, Türk Milli varlığımızın gür sesi İstiklal Marşımız 96 yıl önce bugün, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de büyük bir coşku ve heyecanla kabul edilmiştir. İstiklal marşımız, üzeri küllenmiş iddiaları, geriye düşmüş hedefleri, bastırılmış milli arzuları alevlendirmiş ve kendisine has üslup marifetiyle harekete geçirmiştir. Türk Milletinin iman dolu varlığının, istilacıların, uçaklı, zırhlı ve ezici silahlarından daha üstün, daha kudretli ve daha tesirli olduğu merhum şairimiz tarafından dile getirilmiştir. İstiklal Marşımız Türk Milliyetçiliğin, Türk Milletine duyulan derin sevgi ve bağılığın sonucunda hayat bulmuş, esas anlamına kavuşmuştur. İstiklal Marşı, Türk milletinin müşterek iradesi ve beyanı olarak görmesini bildikten sonra herkese önemli sorumluluklar yüklemiştir.

İstiklal Marşı’nda Türk Milleti vardır, Türklük vardır, Türk Milliyetçiliği her satırındadır.

“Türklükle karşımıza gelmeyin” diyenlerin merhum şairimizin kapısından bile geçemeyeceği, Türk Milliyetçiliğini ırkçılıkla bir görenlerin adını bile anmaya yüzlerinin olmayacağı gün gibi ortadadır.

İstiklal Marşını yüreklerinde hisseden Türk Milliyetçileri Ve Ülkücü Hareket sömürgecilerden beslenmemiş, küresel planlara uyduluk yapmamış, düşmana paspaslık etmemiş, vatana göz diken uğursuzlardan hamdolsun medet ummamıştır.

İstiklal Marşımızda görmesini ve almasını bilenlere büyük nasihatler vardır. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 96’nci yıldönümünde, en başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, aziz şehitlerimize ve bu muhteşem eseri bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisi’nin muhterem üyelerine Cenab-ı Allah’tan ( CC ) rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükran hislerimle yâd ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.