Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Germencik’te satranç turnuvası yapıldı

SPOR 22.05.2017 - 16:37, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2544+ kez okundu.
 

Germencik’te satranç turnuvası yapıldı

Germencik Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Satranç Turnuvası yoğun katılımla hafta sonu gerçekleşti.

AYDIN- Germencik Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye Satranç Federasyonu ve Zeybek Satranç Kulübü iş birliğinde hazırlanan turnuvaya turnuvaya Ege Bölgesi’nden çok sayıda yarışmacılar katıldı. Germencik Belediyesi Türk Burcu Yaşam Alanı'nda Cumartesi günü başlayan turnuvada ilk gün 3 kategoride ve 3 turda turnuva tamamlandı. Turnuvanın heyecanı Pazar günü de devam etti. A, B, C kategorilerinde yine 3 turda düzenlenen turnuva öğleden sonra sona erdi. Turnuvada katılımcılara madalya ve katılım belgesi verilirken, A kategorisinde (14 Yaş Altı) Orçun Ege Tuncer 1 inci, Muhammed Yusuf Çelik 2’nci, Yiğit Efe Yılmaz 3 üncü, B Kategorisinde (10 Yaş Altı) Çağan Erdem Bektaş 1’inci, Egehan Yıldız 2’nci, Kerem Efe Dalar 3’üncü, C kategorisinde (7 Yaş) Arda Deniz Taşlı 1’inci, Aslı Sena Karadağ 2’nci, Eyüp Kocakaya 3’üncü olurken 1’nci olan yarışmacılara Staunton ahşap satranç takımı, 2’ncilere profesyonel satranç takımı, 3’üncülere de satranç takımını Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın verdi. Turnuvanın ardından Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, satrancın günlük hayatımızı olumlu yönde etkilediğine değindi. Başkan Akın, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvaya ev sahipliği yapmak bizleri mutlu etti. Bölgemizin çeşitli illerinden katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğinin kavranmasını sağlayan, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olan Satranç oyunu çocuklarımızın zihinsel gelişiminde önemli yere sahiptir. Bu yıl Germencik Belediyesi olarak 2. Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yaptık. Aydın ve çevre illerden yoğun ilgi ile gerçekleştirdiğimiz turnuvamıza katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.’’
Germencik Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 2. Satranç Turnuvası yoğun katılımla hafta sonu gerçekleşti.

AYDIN- Germencik Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye Satranç Federasyonu ve Zeybek Satranç Kulübü iş birliğinde hazırlanan turnuvaya turnuvaya Ege Bölgesi’nden çok sayıda yarışmacılar katıldı. Germencik Belediyesi Türk Burcu Yaşam Alanı'nda Cumartesi günü başlayan turnuvada ilk gün 3 kategoride ve 3 turda turnuva tamamlandı. Turnuvanın heyecanı Pazar günü de devam etti. A, B, C kategorilerinde yine 3 turda düzenlenen turnuva öğleden sonra sona erdi. Turnuvada katılımcılara madalya ve katılım belgesi verilirken, A kategorisinde (14 Yaş Altı) Orçun Ege Tuncer 1 inci, Muhammed Yusuf Çelik 2’nci, Yiğit Efe Yılmaz 3 üncü, B Kategorisinde (10 Yaş Altı) Çağan Erdem Bektaş 1’inci, Egehan Yıldız 2’nci, Kerem Efe Dalar 3’üncü, C kategorisinde (7 Yaş) Arda Deniz Taşlı 1’inci, Aslı Sena Karadağ 2’nci, Eyüp Kocakaya 3’üncü olurken 1’nci olan yarışmacılara Staunton ahşap satranç takımı, 2’ncilere profesyonel satranç takımı, 3’üncülere de satranç takımını Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın verdi.

Turnuvanın ardından Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, satrancın günlük hayatımızı olumlu yönde etkilediğine değindi. Başkan Akın, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen turnuvaya ev sahipliği yapmak bizleri mutlu etti. Bölgemizin çeşitli illerinden katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğinin kavranmasını sağlayan, süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olan Satranç oyunu çocuklarımızın zihinsel gelişiminde önemli yere sahiptir.

Bu yıl Germencik Belediyesi olarak 2. Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yaptık. Aydın ve çevre illerden yoğun ilgi ile gerçekleştirdiğimiz turnuvamıza katılım sağlayan herkese teşekkür ederim.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.