Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin
Mine Odabaşı
Köşe Yazarı
Mine Odabaşı
 

2019 ‘da “Çeyiz Hesabı” ilk ödemeleri başladı

Sevgili Gençler; Bu yazımızda ”çeyiz hesabını“ gündeme alarak siz değerli gençlerimize tekrar hatırlatma yapmak istedim. Evlenip yuva kurmak hemen hemen hepimizin hayallerinden biridir. Ancak bu hayali gerçekleştirmek bazı masrafları da beraberinde getiriyor. Evlenecek gençler için devletimizin verdiği katkı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca  “çeyiz hesabı” adıyla üç yıldır aktif olarak kullanılmaktadır. Çeyiz hesabının ilk ödemesi ise 2019 yılında yapılmaya başlandı. Çiftlerin devlet katkısını alabilmeleri için evlilik tarihinden itibaren 6 ay içerisinde evlilik cüzdanı ve ilk evlilikleri olduğuna dair nüfus müdürlüğünden alınacak belge ile bankaya başvurmaları gerekiyor. Bu kapsamda en geç 2 ay içerisinde hesabın bulunduğu bankadan para alınabiliyor. PEKİ, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR? 1-Çeyiz Hesabı açabilmek için T.C. vatandaşı olmanız yeterlidir. 2-18 yaşından küçükler adına veli ya da vasisi tarafından Çeyiz Hesabı açtırılabilir. 3-18 yaşından büyüklerin hesap açtırabilmesi için hiç evlilik yapmamış olmaları ve azami 24 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. 4- Evlenmeyi planlayan çiftler birbirinden ayrı olarak Çeyiz Hesabı açtırarak devlet katkısından ayrı ayrı faydalanabilir. 5-Sisteme dahil olmak için Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açtırılması zorunludur.  Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor. Hesaba aylık en az 100-TL en fazla ise 1.000 TL yatırılabiliyor.  Gençler ödemelerinizi aylık veya 3'er aylık periyotlarda da yapabiliyorsunuz.
Ekleme Tarihi: 14 Ocak 2019 - Pazartesi

2019 ‘da “Çeyiz Hesabı” ilk ödemeleri başladı

Sevgili Gençler;

Bu yazımızda ”çeyiz hesabını“ gündeme alarak siz değerli gençlerimize tekrar hatırlatma yapmak istedim. Evlenip yuva kurmak hemen hemen hepimizin hayallerinden biridir. Ancak bu hayali gerçekleştirmek bazı masrafları da beraberinde getiriyor. Evlenecek gençler için devletimizin verdiği katkı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca  “çeyiz hesabı” adıyla üç yıldır aktif olarak kullanılmaktadır. Çeyiz hesabının ilk ödemesi ise 2019 yılında yapılmaya başlandı.

Çiftlerin devlet katkısını alabilmeleri için evlilik tarihinden itibaren 6 ay içerisinde evlilik cüzdanı ve ilk evlilikleri olduğuna dair nüfus müdürlüğünden alınacak belge ile bankaya başvurmaları gerekiyor. Bu kapsamda en geç 2 ay içerisinde hesabın bulunduğu bankadan para alınabiliyor.

PEKİ, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

1-Çeyiz Hesabı açabilmek için T.C. vatandaşı olmanız yeterlidir.

2-18 yaşından küçükler adına veli ya da vasisi tarafından Çeyiz Hesabı açtırılabilir.

3-18 yaşından büyüklerin hesap açtırabilmesi için hiç evlilik yapmamış olmaları ve azami 24 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

4- Evlenmeyi planlayan çiftler birbirinden ayrı olarak Çeyiz Hesabı açtırarak devlet katkısından ayrı ayrı faydalanabilir.

5-Sisteme dahil olmak için Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açtırılması zorunludur.  Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor. Hesaba aylık en az 100-TL en fazla ise 1.000 TL yatırılabiliyor.

 Gençler ödemelerinizi aylık veya 3'er aylık periyotlarda da yapabiliyorsunuz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.