Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin
Süleyman Çokay
Köşe Yazarı
Süleyman Çokay
 

Yine Pazartesi

Pazartesi günleri havaların güzelleşmesiyle birlikte zorlu bir gün olarak yerini almakta. Pazartesi sendromundan kurtulmak için neler yapılabilir kısaca bir göz atalım. İÇ DÜNYAMIZI ŞEKİLLENDİRELİM Pazartesi sendromu olarak tanımlanan durum herkesi içine alan bir durum değildir. Bıktırıcı bir şekilde mobbing yaşayan, çalışma saatleri belirsiz, gece geç saatlere kadar çalıştırılan bir kişi doğal olarak pazartesi günlerinden hazzetmeyecektir. Aynı şey okulunu, çalışmayı sevmeyen öğrenciler için de geçerlidir. Tatile yüklediğimiz anlamlar, hiçbir şey yapmadan oturmak, çalışmamak şeklinde olunca, pazar gününün bitişi, pazartesinin başlangıcı tatsız bir gün olarak algılanıyor. Depresif ruh halinden kurtulmak için pazarlara ve diğer tatil günlerine çok fazla anlam yüklemekten vazgeçmeliyiz. Hatta bu günlerde de en azından fiziksel aktivite programları yapmalıyız. Ayrıca pazartesiyi düşünürken iş yerinde, okulda yaşayacağınız olumsuzlukları düşünmek yerine sevdiğiniz arkadaşlarınızı tekrar görmek gibi olumlu düşüncelere yer vermeliyiz. Sonuç olarak pazartesi sendromu dediğimiz durum bizim kendi yaşadıklarımızla ve çevremizin de etkisiyle beynimizde oluşturduğumuz bir ruh halidir. Kimle, nerede, nasıl olursa olsun hayatımızın içinde her zaman bizi mutlu edecek, rahatlatacak şeyler vardır, bunları yakalamaya çalışalım. Becerebilirsek pazartesi sendromu diye bir şey söz konusu olmaz. Tabii istediğimiz sürece... KÜÇÜK İPUÇLARI İyimser olunmalı Her fikre açık olunmalı Hayatınıza değişik şeyler katın Çalışma temposunu düşürün Kısa ancak sık aralıklı molalar Yemek ve uyku düzene konulmalı Her konuda esneklik payı bırakılmalı Zaman zaman küçük riskler almak İş ortamı dengeli hale getirilmeli. İstişare, ekip ruhu, katılımcılık İnisiyatif almaya çalışalım İş yükü gerçekçi tutulmalı. Strese yol açan durumları azaltılmalı
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2016 - Salı

Yine Pazartesi

Pazartesi günleri havaların güzelleşmesiyle birlikte zorlu bir gün olarak yerini almakta. Pazartesi sendromundan kurtulmak için neler yapılabilir kısaca bir göz atalım.

İÇ DÜNYAMIZI ŞEKİLLENDİRELİM

Pazartesi sendromu olarak tanımlanan durum herkesi içine alan bir durum değildir. Bıktırıcı bir şekilde mobbing yaşayan, çalışma saatleri belirsiz, gece geç saatlere kadar çalıştırılan bir kişi doğal olarak pazartesi günlerinden hazzetmeyecektir. Aynı şey okulunu, çalışmayı sevmeyen öğrenciler için de geçerlidir. Tatile yüklediğimiz anlamlar, hiçbir şey yapmadan oturmak, çalışmamak şeklinde olunca, pazar gününün bitişi, pazartesinin başlangıcı tatsız bir gün olarak algılanıyor. Depresif ruh halinden kurtulmak için pazarlara ve diğer tatil günlerine çok fazla anlam yüklemekten vazgeçmeliyiz. Hatta bu günlerde de en azından fiziksel aktivite programları yapmalıyız. Ayrıca pazartesiyi düşünürken iş yerinde, okulda yaşayacağınız olumsuzlukları düşünmek yerine sevdiğiniz arkadaşlarınızı tekrar görmek gibi olumlu düşüncelere yer vermeliyiz. Sonuç olarak pazartesi sendromu dediğimiz durum bizim kendi yaşadıklarımızla ve çevremizin de etkisiyle beynimizde oluşturduğumuz bir ruh halidir. Kimle, nerede, nasıl olursa olsun hayatımızın içinde her zaman bizi mutlu edecek, rahatlatacak şeyler vardır, bunları yakalamaya çalışalım. Becerebilirsek pazartesi sendromu diye bir şey söz konusu olmaz. Tabii istediğimiz sürece...

KÜÇÜK İPUÇLARI

İyimser olunmalı

Her fikre açık olunmalı

Hayatınıza değişik şeyler katın

Çalışma temposunu düşürün

Kısa ancak sık aralıklı molalar

Yemek ve uyku düzene konulmalı

Her konuda esneklik payı bırakılmalı

Zaman zaman küçük riskler almak

İş ortamı dengeli hale getirilmeli.

İstişare, ekip ruhu, katılımcılık

İnisiyatif almaya çalışalım

İş yükü gerçekçi tutulmalı.

Strese yol açan durumları azaltılmalı

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.