Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

ADÜ’de bilgi şöleni

GENEL 08.05.2019 - 12:26, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3289+ kez okundu.
 

ADÜ’de bilgi şöleni

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Geleneksel Halk Bilimi Günleri II” konu başlıklı bilgi şöleni, 7 Mayıs 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşti.

AYDIN- Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Işık, bir milletin asli değerlerinin kaynağı olan halk kültürünün önemini vurguladığı konuşmasında öğrencilerinin köylere, mezralara giderek yapmış oldukları derlemelerden seçmelerle bu bilgi şöleninin ortaya çıktığını ifade etti. Doç. Dr. Işık, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek ilk oturumu başlattı. Slaytlarla ve türkülerle desteklenerek gerçekleştirilen oturumlarda yörüklerin geleneksel mirası ve günümüzde yaşadıkları sorunlar dile getirildi. Oturumlar sonunda Prof. Dr. Mehmet Aydın, Hüseyin Turgut ve Prof. Dr. Kubilay Metin öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür belgelerini verdi. Prof. Dr. Mehmet Aydın, yörük geleneğinden gelen biri olduğunu söylediği konuşmasında,  artık geleneklerin bozulmaya başladığından bahsetti. Geleneklerin yaşatılmasının önemine değinen Prof. Dr. Aydın, “Eski yaşantının devam etmesi mümkün değil belki ama geleneğin ne olduğu konusunun bu tür etkinlikler aracılığıyla konuşulması, yeni nesle öğretilmesi son derece önem taşıyor. Çünkü modern hayat gelenekleri değiştirip yok edebiliyor” dedi. Üniversitemizde Halk Bilimleri Topluluğu kurulmasının gerekliliğini vurgulayan Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut ise bizi biz yapan arif kültürün, halk kültürü olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Metin, oturumların verimli geçtiğini ifade ederek, çalışmalarda emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür etti ve önümüzdeki yıllarda bu etkinliğin sempozyum haline dönüşerek uluslararası boyutlara ulaşmasını temenni etti. Her yörenin kendine has kültürünün aktarıldığı “Geleneksel Halk Bilimi Günleri II” etkinliği, dört oturum şeklinde gün boyunca devam etti. Oturumların sonunda Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Nahmedov ve Doç. Dr. Caner Işık ikincisi düzenlenen Geleneksel Halk Bilimi Günleri etkinliğinin genel bir değerlendirmesini yaptılar. Program, katılımcılarla birlikte çekilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Geleneksel Halk Bilimi Günleri II” konu başlıklı bilgi şöleni, 7 Mayıs 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşti.

AYDIN- Etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Işık, bir milletin asli değerlerinin kaynağı olan halk kültürünün önemini vurguladığı konuşmasında öğrencilerinin köylere, mezralara giderek yapmış oldukları derlemelerden seçmelerle bu bilgi şöleninin ortaya çıktığını ifade etti. Doç. Dr. Işık, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek ilk oturumu başlattı.

Slaytlarla ve türkülerle desteklenerek gerçekleştirilen oturumlarda yörüklerin geleneksel mirası ve günümüzde yaşadıkları sorunlar dile getirildi. Oturumlar sonunda Prof. Dr. Mehmet Aydın, Hüseyin Turgut ve Prof. Dr. Kubilay Metin öğrencilere çalışmalarından dolayı teşekkür belgelerini verdi.

Prof. Dr. Mehmet Aydın, yörük geleneğinden gelen biri olduğunu söylediği konuşmasında,  artık geleneklerin bozulmaya başladığından bahsetti. Geleneklerin yaşatılmasının önemine değinen Prof. Dr. Aydın, “Eski yaşantının devam etmesi mümkün değil belki ama geleneğin ne olduğu konusunun bu tür etkinlikler aracılığıyla konuşulması, yeni nesle öğretilmesi son derece önem taşıyor. Çünkü modern hayat gelenekleri değiştirip yok edebiliyor” dedi. Üniversitemizde Halk Bilimleri Topluluğu kurulmasının gerekliliğini vurgulayan Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut ise bizi biz yapan arif kültürün, halk kültürü olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Metin, oturumların verimli geçtiğini ifade ederek, çalışmalarda emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür etti ve önümüzdeki yıllarda bu etkinliğin sempozyum haline dönüşerek uluslararası boyutlara ulaşmasını temenni etti.

Her yörenin kendine has kültürünün aktarıldığı “Geleneksel Halk Bilimi Günleri II” etkinliği, dört oturum şeklinde gün boyunca devam etti.

Oturumların sonunda Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Nahmedov ve Doç. Dr. Caner Işık ikincisi düzenlenen Geleneksel Halk Bilimi Günleri etkinliğinin genel bir değerlendirmesini yaptılar. Program, katılımcılarla birlikte çekilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.