Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Hayvancılığın umudu Çeçenistan yolcusu

EKONOMİ 07.08.2016 - 12:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3345+ kez okundu.
 

Hayvancılığın umudu Çeçenistan yolcusu

TİAP BAM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, “Buluşumuzun yurt dışında da dikkat çekmesi bizim için çok sevindirici bir gelişme” dedi.

AYDIN- Türkiye’de doğal ortamda yetişen endemik bitkilerden yaptığı çeşitli ilaçlarla tıp ve bilim camiasının dikkatini çeken Türk İş Adamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TİAP BAM)’ın üretimini yaptığı Antikoil HBX-2371 adlı buluşun şu anda Çiçek hastalığı ile mücadele eden Çeçenistan’da incelenmeye alındığı belirtildi. Bu durumun hem kendileri hem de ülke için sevindirici bir gelişme olduğunu belirten TİAP BAM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, “Buluşumuzun yurt dışında da dikkat çekmesi bizim için çok sevindirici bir gelişme” dedi.  Çeçenistan Baş Veterinerliği tarafından talep edilen ürünü özel olarak yurt dışına gönderdiklerini belirten TİAP BAM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, daha önce ülkemizde görülen ve hayvancılık sektörünü ciddi anlamda sıkıntıya sokan ve halk arasında "Afrika Çiçeği Hastalığı’’ olarak bilinen Nodüler Ekzantemi hastalığı ile mücadelede kullanılan Antikoil HBX-2371 adlı antimikrobiyal akıllı yağı Çeçenistan incelemeye aldı. Şu anda Çeçenistan ve Dağıstan bölgesinde çiçek hastalığından dolayı ciddi sıkıntı yaşandığını ve bölgede hayvan kesiminden süt sağımına kadar ciddi sıkıntı yaşandığını kaydeden Başlık, “Çeçenistan’da sıkıntı ciddi boyutlara ulaşınca Türkiye’nin büyük oranda alt ettiği bu hastalığı araştırınca bizim kullandığımız doğal ilaç dikkat çekmiş. Şu anda bizim ilaçları istediler. Çeçenistan Baş Veterinerliği'ne gönderdiğimiz ilaçlar şu anda denenmeye başladı. İnşallah Çeçenistan ve Dağıstan bölgesindeki yetiştiricilerimize de faydalı oluruz. Sonuçların olumlu çıkacağından şüphemiz yok ama burada bir sıkıntı oluşturulmaz ise buluşumuz yurt dışına da çıkmış olacak” diye konuştu. Çalışmaların İstnabul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz'ün Bilim Kurulu Başkanlığı'nda yürütüldüğünü belirten Başlık, Çeçenistan'dan gelen talebin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. 
TİAP BAM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, “Buluşumuzun yurt dışında da dikkat çekmesi bizim için çok sevindirici bir gelişme” dedi.

AYDIN- Türkiye’de doğal ortamda yetişen endemik bitkilerden yaptığı çeşitli ilaçlarla tıp ve bilim camiasının dikkatini çeken Türk İş Adamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TİAP BAM)’ın üretimini yaptığı Antikoil HBX-2371 adlı buluşun şu anda Çiçek hastalığı ile mücadele eden Çeçenistan’da incelenmeye alındığı belirtildi. Bu durumun hem kendileri hem de ülke için sevindirici bir gelişme olduğunu belirten TİAP BAM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, “Buluşumuzun yurt dışında da dikkat çekmesi bizim için çok sevindirici bir gelişme” dedi. 

Çeçenistan Baş Veterinerliği tarafından talep edilen ürünü özel olarak yurt dışına gönderdiklerini belirten TİAP BAM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, daha önce ülkemizde görülen ve hayvancılık sektörünü ciddi anlamda sıkıntıya sokan ve halk arasında "Afrika Çiçeği Hastalığı’’ olarak bilinen Nodüler Ekzantemi hastalığı ile mücadelede kullanılan Antikoil HBX-2371 adlı antimikrobiyal akıllı yağı Çeçenistan incelemeye aldı. Şu anda Çeçenistan ve Dağıstan bölgesinde çiçek hastalığından dolayı ciddi sıkıntı yaşandığını ve bölgede hayvan kesiminden süt sağımına kadar ciddi sıkıntı yaşandığını kaydeden Başlık, “Çeçenistan’da sıkıntı ciddi boyutlara ulaşınca Türkiye’nin büyük oranda alt ettiği bu hastalığı araştırınca bizim kullandığımız doğal ilaç dikkat çekmiş. Şu anda bizim ilaçları istediler. Çeçenistan Baş Veterinerliği'ne gönderdiğimiz ilaçlar şu anda denenmeye başladı. İnşallah Çeçenistan ve Dağıstan bölgesindeki yetiştiricilerimize de faydalı oluruz. Sonuçların olumlu çıkacağından şüphemiz yok ama burada bir sıkıntı oluşturulmaz ise buluşumuz yurt dışına da çıkmış olacak” diye konuştu.

Çalışmaların İstnabul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz'ün Bilim Kurulu Başkanlığı'nda yürütüldüğünü belirten Başlık, Çeçenistan'dan gelen talebin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.