Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Baydar’dan Bakan Avcı’ya soru

SİYASET 07.01.2016 - 06:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2990+ kez okundu.
 

Baydar’dan Bakan Avcı’ya soru

CHP Aydın Milletvekili ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu

Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar TBMM Başkanlığına verdiği yazılı önerge ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak cevap vermesini istedi. Baydar’ın TBMM’ne verdiği yazılı önerge aynen şu şekilde:   TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Aşağıda yer alan sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Prof. Dr. Metin Lütfi BAYDAR Aydın Milletvekili   Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürürlüğe sokulan, öğretmenlerin okullarda nöbetçilik yapmalarının önünü açan yönetmelik, birçok öğretmeni mağdur etmektedir. Ayrıca bu husustaki tüm inisiyatifin okul müdürüne ve okul yönetimine bırakılmış olması da, öğretmenlerimizin çeşitli keyfi uygulamalar ve baskılarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Bu türden uygulama ve yönetmelikler, zaten; ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlar ve baskılar yaşayan öğretmenlerimizin omzuna adeta yeni yükler eklemektedir. Buna dair şikâyetlerini dile getiren öğretmenler, nöbetçilik adı altında; “koridor bekçiliği, dış kapı teşrifatçılığı, sağlık görevliliği, güvenlik görevliliği, temizlik denetçiliği” vb. gibi uzmanlık alanı ve görevi olmayan angaryalar ile meşgul edilmektedir. Çocuklarımızın eğitimiyle meşgul olması gereken ve uzmanlık alanı ve görevi bu olan öğretmenlerimizin, bu türden angaryalarla meşgul ve mağdur edilmesi, kaliteli bir eğitim düzeninin kurulması önünde de engeldir. Bu bağlamda; Öğretmenlerimizin varlık nedeni olan; “çocuklarımıza eğitim vermek” dışındaki angarya işlere zorlanması, etik dışı bir tutum değil midir? Öğretmenlerimizin bu alanda daha fazla mağdur edilmemesi açısından, adı geçen yönetmeliğin kaldırılması uygun değil midir? Şayet bu yapılamıyorsa; nöbetçiliğin, en azından öğretmenin kendi inisiyatifine bırakılarak, isteğe bağlı bir içeriğe kavuşturulması daha doğru bir uygulama olmaz mı? Her fırsatta gereği olmadığı halde, birçok alana yeni kadrolar açan Hükümetiniz ve Bakanlığınız, okullarda nöbetçilik adı altında öğretmenlerin yapmaya zorlandığı işleri yerine getirmek için gerekli kadro kontenjanı açmayı düşünüyor mu?
CHP Aydın Milletvekili ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu

Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar TBMM Başkanlığına verdiği yazılı önerge ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak cevap vermesini istedi.

Baydar’ın TBMM’ne verdiği yazılı önerge aynen şu şekilde:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda yer alan sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Prof. Dr. Metin Lütfi BAYDAR

Aydın Milletvekili

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürürlüğe sokulan, öğretmenlerin okullarda nöbetçilik yapmalarının önünü açan yönetmelik, birçok öğretmeni mağdur etmektedir.

Ayrıca bu husustaki tüm inisiyatifin okul müdürüne ve okul yönetimine bırakılmış olması da, öğretmenlerimizin çeşitli keyfi uygulamalar ve baskılarla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır. Bu türden uygulama ve yönetmelikler, zaten; ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlar ve baskılar yaşayan öğretmenlerimizin omzuna adeta yeni yükler eklemektedir.

Buna dair şikâyetlerini dile getiren öğretmenler, nöbetçilik adı altında; “koridor bekçiliği, dış kapı teşrifatçılığı, sağlık görevliliği, güvenlik görevliliği, temizlik denetçiliği” vb. gibi uzmanlık alanı ve görevi olmayan angaryalar ile meşgul edilmektedir.

Çocuklarımızın eğitimiyle meşgul olması gereken ve uzmanlık alanı ve görevi bu olan öğretmenlerimizin, bu türden angaryalarla meşgul ve mağdur edilmesi, kaliteli bir eğitim düzeninin kurulması önünde de engeldir.

Bu bağlamda;

Öğretmenlerimizin varlık nedeni olan; “çocuklarımıza eğitim vermek” dışındaki angarya işlere zorlanması, etik dışı bir tutum değil midir?

Öğretmenlerimizin bu alanda daha fazla mağdur edilmemesi açısından, adı geçen yönetmeliğin kaldırılması uygun değil midir?

Şayet bu yapılamıyorsa; nöbetçiliğin, en azından öğretmenin kendi inisiyatifine bırakılarak, isteğe bağlı bir içeriğe kavuşturulması daha doğru bir uygulama olmaz mı?

Her fırsatta gereği olmadığı halde, birçok alana yeni kadrolar açan Hükümetiniz ve Bakanlığınız, okullarda nöbetçilik adı altında öğretmenlerin yapmaya zorlandığı işleri yerine getirmek için gerekli kadro kontenjanı açmayı düşünüyor mu?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.