Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Kabızlık çekiyorsanız kabak tüketin!

26.08.2015 - 12:34, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3755+ kez okundu.
 

Kabızlık çekiyorsanız kabak tüketin!

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, değerli sebzelerden biri olan Kabağın bir çok soruna iyi geldiğini belirtti.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Her yerde yetişebilen ve her mevsim bulunabilecek olan Kabak,B1 ve C vitaminleri,potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir.İçeriğinde bitkisel protein, nişasta ve çinko mevcuttur.Ayrıca lif yönünden de baş tacı bir besindir. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buharda pişirmek daha doğrudur. Kabak, çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir. Kabak,sofralardan eksik edilmeyecek kadar değerli bir besindir.Sindirimi oldukça kolay ve hafif bir sebze olması nedeniyle diyet yapanların mutlaka listelerinde olması gerekir.1 fincan kabakta 20 kalori vardır.Bir çok kanser türüne yakalanma riskini de azaltır.Özellikle akciğer kanseri,yemek borusu,gırtlak,mide,mesane ve prostat kanserlerine karşı koruyucudur.İçeriğindeki bol lif sayesinde kabızlık problemini giderir.İdrar söktürür ve böbrek/mesane iltihaplarına iyi gelir.Basur ve prostat şikayetlerini en aza indirir.Kan şekeri ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.Sinirleri yatıştırır ve kan yapar. Kabakta bulunan C,E ve A vitaminleri de cildi temizler.Kabak ayrıca kırışıklara karşı da mücadele etmenize yardımcı bir besindir.” Dedi.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, değerli sebzelerden biri olan Kabağın bir çok soruna iyi geldiğini belirtti.

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Her yerde yetişebilen ve her mevsim bulunabilecek olan Kabak,B1 ve C vitaminleri,potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir.İçeriğinde bitkisel protein, nişasta ve çinko mevcuttur.Ayrıca lif yönünden de baş tacı bir besindir. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buharda pişirmek daha doğrudur. Kabak, çiğ olarak rendelenip salatalara da katılabilir.

Kabak,sofralardan eksik edilmeyecek kadar değerli bir besindir.Sindirimi oldukça kolay ve hafif bir sebze olması nedeniyle diyet yapanların mutlaka listelerinde olması gerekir.1 fincan kabakta 20 kalori vardır.Bir çok kanser türüne yakalanma riskini de azaltır.Özellikle akciğer kanseri,yemek borusu,gırtlak,mide,mesane ve prostat kanserlerine karşı koruyucudur.İçeriğindeki bol lif sayesinde kabızlık problemini giderir.İdrar söktürür ve böbrek/mesane iltihaplarına iyi gelir.Basur ve prostat şikayetlerini en aza indirir.Kan şekeri ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.Sinirleri yatıştırır ve kan yapar.

Kabakta bulunan C,E ve A vitaminleri de cildi temizler.Kabak ayrıca kırışıklara karşı da mücadele etmenize yardımcı bir besindir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.