Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

10 gün sonra tezgâhta

GENEL 04.06.2015 - 18:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3185+ kez okundu.
 

10 gün sonra tezgâhta

Söke’ye bağlı Kisir Mahallesi’nde yetişen karpuz bölgede oldukça meşhur.

Söke’ye bağlı Kisir Mahallesi’nde yetişen karpuz bölgede oldukça meşhur. Kisir karpuzunun tezgahlarda yer alması sabırsızlıkla beklenirken; son yağışlar Kisir karpuzunun tezgaha düşmesini geciktirdi. Kisir karpuzu bir hafta, on gün sonra tezgahlardaki yerini alacak. Kisir’de yüz dönüme ekili karpuzun olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Baki Suna, yaklaşık 20 dönüm arazinin yağışlardan olumsuz olarak etkilendiğini belirtti. Özellikle geçtiğimiz gece saatlerinde yağan dolu, karpuzu etkileyen durum oldu. Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna; “Yüz dönüm karpuz ekili araziden 20 dönümü yağışlardan dolayı olumsuz etkilendi” dedi. Kisir karpuzunun lezzetli oluşunun nedenini yer altı suları ve toprak yapısına bağlayan Muhtar Baki Suna; “Kisir karpuzunun yetişme süreci Şubat ayından başlıyor. Örtü altında olan karpuz, havaların durumuna göre örtüden çıkarılıyor. Karpuz üretimi aslında meşakkatli bir iş. Bu yıl yağışların uzun sürmesi biraz sıkıntı yaşattı. Bir hafta, on güne kadar bölge halkımız Kisir karpuzunu tezgahlarda görmeye başlayacaklar” dedi.
Söke’ye bağlı Kisir Mahallesi’nde yetişen karpuz bölgede oldukça meşhur.

Söke’ye bağlı Kisir Mahallesi’nde yetişen karpuz bölgede oldukça meşhur.

Kisir karpuzunun tezgahlarda yer alması sabırsızlıkla beklenirken; son yağışlar Kisir karpuzunun tezgaha düşmesini geciktirdi. Kisir karpuzu bir hafta, on gün sonra tezgahlardaki yerini alacak.

Kisir’de yüz dönüme ekili karpuzun olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Baki Suna, yaklaşık 20 dönüm arazinin yağışlardan olumsuz olarak etkilendiğini belirtti. Özellikle geçtiğimiz gece saatlerinde yağan dolu, karpuzu etkileyen durum oldu.

Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna; “Yüz dönüm karpuz ekili araziden 20 dönümü yağışlardan dolayı olumsuz etkilendi” dedi. Kisir karpuzunun lezzetli oluşunun nedenini yer altı suları ve toprak yapısına bağlayan Muhtar Baki Suna; “Kisir karpuzunun yetişme süreci Şubat ayından başlıyor. Örtü altında olan karpuz, havaların durumuna göre örtüden çıkarılıyor. Karpuz üretimi aslında meşakkatli bir iş. Bu yıl yağışların uzun sürmesi biraz sıkıntı yaşattı. Bir hafta, on güne kadar bölge halkımız Kisir karpuzunu tezgahlarda görmeye başlayacaklar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.