Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sanki 'Makam' Koltuğu

SİYASET (AA) - Anadolu Ajansı | 13.04.2015 - 20:33, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3723+ kez okundu.
 

Sanki 'Makam' Koltuğu

Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin düzenlediği bir haftalık Avrupa seyahati dönüşünde uçakta koltuk krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Prag'dan havalanacak özel uçakta protokol krizi yaşanınca devreye pilot ve güvenlik görevlileri girdi, uçak 45 dakika geç hareket edebildi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne bağlı belediyelerin bir haftalık Avrupa seyahatine belediye başkanları, meclis üyeleri ve yakınları ile bürokratlardan oluşan 280 kişinin katıldı. Dönüş için uçağa binen kafile arasında protokol krizi çıktı. Seyahatin son ülkesi olan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'dan havalanacak uçak yolcuları almak için yanaştı. Yolcular uçağa biniş sırasına göre koltuklara oturdu. Birçok meclis üyesinin ön sıralara eşyalarını koyarak yerleşmesine arka koltuklarda kalan bazı belediye başkanları itiraz etti. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in, "Biz başkanlara verilen numaralar gereği önde oturmamız gerekiyor" sözü tartışmanın fitilini ateşledi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşinin de duruma itiraz ettiği öğrenildi. Ancak, önde oturan meclis üyeleri başkanlara tepki gösterdi. Tartışmanın uzaması üzerine belediye başkanları ile meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hurşit Akdemir'in müdahaleleri de tartışmaları yatıştıramadı. Bu sırada uçağın kaptan pilotu yolcuların yayına gelerek, "Düzeni sağlamaz ve bizim istediğimiz olmazsa bu uçağı kaldırmıyorum" dedi. Ardından olayın daha da büyümemesi için herkes oturduğu yeri kabul etti. Başkanlar arka tarafa geçerken meclis üyeleri en önde seyahat etti. Kriz nedeniyle uçak 45 dakika geç havalandı. "Kaba bir davranış sergilediler" Geziye katılan belediye başkanlarının Türkiye dönüşü öncesi Prag havalimanında açılan özel gişeye çağrılıp başkanlara koltuk numarası verildiğini anlatan Başkan Çiçek, "Benim koltuk numaram 4-A ve 4- B olarak belirlendi. Uçağa bindiğimizde ön koltuklarda Buca Belediyesi'nde görevli iki kişinin oturduğunu gördük. Onların oturduğu yerlerde belediye başkanları oturması gerekiyordu. Başta ben olmak üzere, uçakta yer alan belediye başkanları, ön koltukta oturan bürokratlara 'Niye böyle yapıyorsunuz? Uçakta hepimize yer var' şeklinde dil döktük. Onlar ise uçakta serbest oturulacağını öne sürerek, yerlerinden kalkmadılar. Çok kaba bir davranış sergilediler. Bu konunun partiler veya siyasetle hiç ilgisi yok" diye konuştu.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin düzenlediği bir haftalık Avrupa seyahati dönüşünde uçakta koltuk krizi yaşandığı ortaya çıktı.

Prag'dan havalanacak özel uçakta protokol krizi yaşanınca devreye pilot ve güvenlik görevlileri girdi, uçak 45 dakika geç hareket edebildi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği'ne bağlı belediyelerin bir haftalık Avrupa seyahatine belediye başkanları, meclis üyeleri ve yakınları ile bürokratlardan oluşan 280 kişinin katıldı. Dönüş için uçağa binen kafile arasında protokol krizi çıktı. Seyahatin son ülkesi olan Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'dan havalanacak uçak yolcuları almak için yanaştı. Yolcular uçağa biniş sırasına göre koltuklara oturdu. Birçok meclis üyesinin ön sıralara eşyalarını koyarak yerleşmesine arka koltuklarda kalan bazı belediye başkanları itiraz etti.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in, "Biz başkanlara verilen numaralar gereği önde oturmamız gerekiyor" sözü tartışmanın fitilini ateşledi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşinin de duruma itiraz ettiği öğrenildi. Ancak, önde oturan meclis üyeleri başkanlara tepki gösterdi. Tartışmanın uzaması üzerine belediye başkanları ile meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile Kıyı Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hurşit Akdemir'in müdahaleleri de tartışmaları yatıştıramadı. Bu sırada uçağın kaptan pilotu yolcuların yayına gelerek, "Düzeni sağlamaz ve bizim istediğimiz olmazsa bu uçağı kaldırmıyorum" dedi. Ardından olayın daha da büyümemesi için herkes oturduğu yeri kabul etti. Başkanlar arka tarafa geçerken meclis üyeleri en önde seyahat etti. Kriz nedeniyle uçak 45 dakika geç havalandı.

"Kaba bir davranış sergilediler"

Geziye katılan belediye başkanlarının Türkiye dönüşü öncesi Prag havalimanında açılan özel gişeye çağrılıp başkanlara koltuk numarası verildiğini anlatan Başkan Çiçek, "Benim koltuk numaram 4-A ve 4- B olarak belirlendi. Uçağa bindiğimizde ön koltuklarda Buca Belediyesi'nde görevli iki kişinin oturduğunu gördük. Onların oturduğu yerlerde belediye başkanları oturması gerekiyordu. Başta ben olmak üzere, uçakta yer alan belediye başkanları, ön koltukta oturan bürokratlara 'Niye böyle yapıyorsunuz? Uçakta hepimize yer var' şeklinde dil döktük. Onlar ise uçakta serbest oturulacağını öne sürerek, yerlerinden kalkmadılar. Çok kaba bir davranış sergilediler. Bu konunun partiler veya siyasetle hiç ilgisi yok" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.