Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Rıdvan Eşin

Kuru fasulyede birinci

SAĞLIK 13.03.2015 - 16:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2721+ kez okundu.
 

Kuru fasulyede birinci

TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünün Bitkisel Üretim İstatistikleri'nden "Kuru Fasulye Üretimi 2014" verileri açıklandı. Buna göre, tahıl ambarı Konya, kuru fasulye üretiminde Türkiye birincisi oldu. AA | | 13 Mart 2015, 13:26

Açıklamada, geçen yıl toplam 164 bin 897 dekar alanda, 61 bin 158 ton kuru fasulye üretilen Konya'nın, bu üretimle kuru fasulye üretimini 2013 yılına göre yüzde 23 artırdığı, Türkiye'nin toplam üretiminin yüzde 28,4'ünü karşılayarak birinci olduğu belirtildi. Karaman ikinci sırada Karaman'da ise 2014 yılında 127 bin 300 dekar alanda 39 bin 564 ton kuru fasulye üretimi yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Karaman, bu üretimle kuru fasulye üretimini bir önceki yıla göre yüzde 8,9 artırdı ve Türkiye üretiminin yüzde 18,4'ünü karşılayarak Türkiye ikincisi oldu. 2014 yılında kuru fasulye üretiminde Konya ve Karaman'ı 53 bin 814 dekar alanda 18 bin 239 ton kuru fasulye üretimiyle Nevşehir izledi. Nevşehir, bir önceki yıla göre üretimini yüzde 23,4 artırarak Türkiye üretiminin yüzde 8,5'ini karşıladı. Aynı dönemde Türkiye'deki toplam kuru fasulye üretimi 2013 yılına göre yüzde 10,3 artışla 911 bin 103 dekar alanda 215 bin ton olmuştur."
TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünün Bitkisel Üretim İstatistikleri'nden "Kuru Fasulye Üretimi 2014" verileri açıklandı. Buna göre, tahıl ambarı Konya, kuru fasulye üretiminde Türkiye birincisi oldu. AA | | 13 Mart 2015, 13:26

Açıklamada, geçen yıl toplam 164 bin 897 dekar alanda, 61 bin 158 ton kuru fasulye üretilen Konya'nın, bu üretimle kuru fasulye üretimini 2013 yılına göre yüzde 23 artırdığı, Türkiye'nin toplam üretiminin yüzde 28,4'ünü karşılayarak birinci olduğu belirtildi.
Karaman ikinci sırada
Karaman'da ise 2014 yılında 127 bin 300 dekar alanda 39 bin 564 ton kuru fasulye üretimi yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Karaman, bu üretimle kuru fasulye üretimini bir önceki yıla göre yüzde 8,9 artırdı ve Türkiye üretiminin yüzde 18,4'ünü karşılayarak Türkiye ikincisi oldu. 2014 yılında kuru fasulye üretiminde Konya ve Karaman'ı 53 bin 814 dekar alanda 18 bin 239 ton kuru fasulye üretimiyle Nevşehir izledi. Nevşehir, bir önceki yıla göre üretimini yüzde 23,4 artırarak Türkiye üretiminin yüzde 8,5'ini karşıladı. Aynı dönemde Türkiye'deki toplam kuru fasulye üretimi 2013 yılına göre yüzde 10,3 artışla 911 bin 103 dekar alanda 215 bin ton olmuştur."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.