Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Le Pain

Ekmek kapısı haline geldi

YAŞAM 04.03.2015 - 10:07, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3621+ kez okundu.
 

Ekmek kapısı haline geldi

Aydın’da baharın müjdecisi olarak bilinen ve halk tarafından sevilerek tüketilen kedirgen otu ve sarmaşık pazar tezgâhların da yerini aldı.

Bağı 5-7 TL arasında satılan kedirgen otu köylülerin de ekmek kapısı haline geldi. Aydın, İzmir-Muğla ve Denizli yöresinde kendiliğinden çıkan kedirgen otu köylülerin yüzünü güldürüyor. Kırsal kesimde yaşayan binlerce kişi bu otlardan toplayıp satarak ekmek kazanıyor. Bu yıl havaların yağışlı gitmesi dolayısıyla kedirgen ve sarmaşıklar 10 gün geç çıktı. Normal şartlarda Şubat aylarında Pazar tezgâhlarında yerini alan kedirgen bu yıl ancak Mart ayında pazara düştü. Sezonun ilk sarmaşığını pazarda bu hafta satmaya başladıklarını ifade eden pazarcı esnafı Hılmi Aslan, köylülerden satın aldıkları ürünleri vatandaşa sattıklarını söyledi. Sezonu geldiğinde bu otların müdavimleri olduğunu kaydeden Aslan, kedirgenin bu yıl geçen yıllara oranla 10 gün kadar gecikmeli çıktığını söyledi. Sarmaşık ve kedirgenin bir çok derde deva olduğunu dile getiren Hilmi Aslan, “Aslında bu ot birçok hastalığa karşı panzehirdir. Ancak Ege Bölgesi dışında yaşayan birçok kişi bunu bilmiyor. Kış döneminden bahar dönemine geçişte insan metabolizmasının dengesinin sağlanmasına katkı sağladığını biliyorum. Vitamin deposu olarak bilinen bu otun bizim bilmediğimiz daha birçok faydası var” dedi.
Aydın’da baharın müjdecisi olarak bilinen ve halk tarafından sevilerek tüketilen kedirgen otu ve sarmaşık pazar tezgâhların da yerini aldı.

Bağı 5-7 TL arasında satılan kedirgen otu köylülerin de ekmek kapısı haline geldi.

Aydın, İzmir-Muğla ve Denizli yöresinde kendiliğinden çıkan kedirgen otu köylülerin yüzünü güldürüyor. Kırsal kesimde yaşayan binlerce kişi bu otlardan toplayıp satarak ekmek kazanıyor. Bu yıl havaların yağışlı gitmesi dolayısıyla kedirgen ve sarmaşıklar 10 gün geç çıktı. Normal şartlarda Şubat aylarında Pazar tezgâhlarında yerini alan kedirgen bu yıl ancak Mart ayında pazara düştü. Sezonun ilk sarmaşığını pazarda bu hafta satmaya başladıklarını ifade eden pazarcı esnafı Hılmi Aslan, köylülerden satın aldıkları ürünleri vatandaşa sattıklarını söyledi. Sezonu geldiğinde bu otların müdavimleri olduğunu kaydeden Aslan, kedirgenin bu yıl geçen yıllara oranla 10 gün kadar gecikmeli çıktığını söyledi. Sarmaşık ve kedirgenin bir çok derde deva olduğunu dile getiren Hilmi Aslan, “Aslında bu ot birçok hastalığa karşı panzehirdir. Ancak Ege Bölgesi dışında yaşayan birçok kişi bunu bilmiyor. Kış döneminden bahar dönemine geçişte insan metabolizmasının dengesinin sağlanmasına katkı sağladığını biliyorum. Vitamin deposu olarak bilinen bu otun bizim bilmediğimiz daha birçok faydası var” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.