Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Rıdvan Eşin

Sütü sevmiyoruz

EĞİTİM (AA) - Anadolu Ajansı | 06.02.2015 - 15:24, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4001+ kez okundu.
 

Sütü sevmiyoruz

Okul Sütü Programı 2015 yılı toplantısında konuşan Halk Sağlığı Müdürlüğü Gıda Mühendisi Bülent Adak, Türkiye’de süt içme alışkanlığının olmadığını söyleyerek, “Avrupa’da özellikle de Avustralya’da yıllık süt tüketimi 100 litre iken, bu rakam Türkiye’de ne yazık ki 26 litredir”dedi.

İl Kültür Müdürlüğü Hidayet Sayın Salonunda gerçekleşen, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Gıda Mühendisi Bülent Adak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Mehtap Çetintürk’ün katıldığı toplantıda Adak ilginç veriler paylaştı. “GÜNDE 2 BARDAK SÜT TÜKETİLM” Sütün sağlık açısından önemi ve tüketilmesi gibi konulara değinen Adak, yaptığı sunumda sütün ne kadar önemli olduğunu ve her yaşta herkesin mutlaka süt tüketmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de süt tüketiminin çok az olduğuna dikkat öeken Adak, “Genel anlamda ülkemizde süt içme alışkanlığı bulunmamaktadır. Bu rağmen özelikle çocuklarımızın ve gençlerimizin günde en az 2 bardak süt içmeleri gerekmektedir. Türkiye birçok Avrupa ülkesinin gerisinde bir süt tüketimine sahiptir. Avrupa da özellikle de Avustralya’da yıllık süt tüketimi 100 litre civarındayken bu rakam Türkiye’de ne yazık ki 26 litredir”dedi. SÜTÜ NASIL SAKLAMALIYIZ? Sütün saklama koşulları dağıtılması ve güvenli ortamda mufazası için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Mehtap Çetintürk ise, “ UHT sütlerin günümüzde saklanması en kolay muhafazası kolay olan sütlerdir. Yinede bu sütleri muhafaza ederken mutlaka güneş ışığından uzak rutubetsiz yerlerde tutulması gerekmektedir. Ambalajları yırtık bombaj yapmış akıntı ve sızıntılı sütlerin kesinlikle teslim alınmaması gerekmektedir” diye konuştu.
Okul Sütü Programı 2015 yılı toplantısında konuşan Halk Sağlığı Müdürlüğü Gıda Mühendisi Bülent Adak, Türkiye’de süt içme alışkanlığının olmadığını söyleyerek, “Avrupa’da özellikle de Avustralya’da yıllık süt tüketimi 100 litre iken, bu rakam Türkiye’de ne yazık ki 26 litredir”dedi.

İl Kültür Müdürlüğü Hidayet Sayın Salonunda gerçekleşen, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Gıda Mühendisi Bülent Adak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Mehtap Çetintürk’ün katıldığı toplantıda Adak ilginç veriler paylaştı.

“GÜNDE 2 BARDAK SÜT TÜKETİLM”

Sütün sağlık açısından önemi ve tüketilmesi gibi konulara değinen Adak, yaptığı sunumda sütün ne kadar önemli olduğunu ve her yaşta herkesin mutlaka süt tüketmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de süt tüketiminin çok az olduğuna dikkat öeken Adak, “Genel anlamda ülkemizde süt içme alışkanlığı bulunmamaktadır. Bu rağmen özelikle çocuklarımızın ve gençlerimizin günde en az 2 bardak süt içmeleri gerekmektedir. Türkiye birçok Avrupa ülkesinin gerisinde bir süt tüketimine sahiptir. Avrupa da özellikle de Avustralya’da yıllık süt tüketimi 100 litre civarındayken bu rakam Türkiye’de ne yazık ki 26 litredir”dedi.

SÜTÜ NASIL SAKLAMALIYIZ?

Sütün saklama koşulları dağıtılması ve güvenli ortamda mufazası için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekim Mehtap Çetintürk ise, “ UHT sütlerin günümüzde saklanması en kolay muhafazası kolay olan sütlerdir. Yinede bu sütleri muhafaza ederken mutlaka güneş ışığından uzak rutubetsiz yerlerde tutulması gerekmektedir. Ambalajları yırtık bombaj yapmış akıntı ve sızıntılı sütlerin kesinlikle teslim alınmaması gerekmektedir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.