Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Havuz Problemi

TEKNOLOJİ 13.01.2015 - 13:56, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3308+ kez okundu.
 

Havuz Problemi

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin İzmir'deki yüzme havuzları hakkında yaptığı çalışma tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin İzmir'deki yüzme havuzları hakkında yaptığı çalışma tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Yapılan çalışma kapsamında incelenen 380 ticari havuzdan hiçbiri "Temiz Havuz Sertifikası" almaya hak kazanamadı. Denizlerde alınan mavi bayrak belgesinin havuzlarda da "Temiz Havuz Sertifikası" olarak geçtiğini söyleyen İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır, havuz bakımının çok zor olduğunu ifade etti. Hıdır, "İzmir'de 380 işletme arasından sadece 1 işletmeye temiz havuz sertifikası verdik. Onu da daha sonra geri aldık. Havuzun bütün değerlerinin uygun olması çok zor bir olay. Aslında her havuzun başında eğitimli bir operatör olsa bütün havuzlar 'Temiz Havuz Sertifikası' alabilir" diye konuştu. 4 KEZ FİLTREDEN GEÇMELİ Havuz işletmek isteyenlerin otomatik filtre makinelerinin olması gerektiğini sözlerine ekleyen Hıdır, "Gün içerisinde çok yoğun kullanılmayan havuz suyunun en az 4 kez filtreden geçmesi gerekiyor. Bu oran çocuk havuzlarında daha fazla olur. Yoğun olmayan suları 4 kere döndürsek bile suyun ancak yüzde 90'lık bölümünü filtreden geçirmiş oluruz" dedi. Hıdır, makinelerin suyu devamlı otomatik olarak dozlaması gerektiğinin altını çizerek dozlama esnasında kimyasal oranlarının çok iyi ayarlanması gerektiğini dile getirdi.
İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin İzmir'deki yüzme havuzları hakkında yaptığı çalışma tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Çevre Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin İzmir'deki yüzme havuzları hakkında yaptığı çalışma tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

Yapılan çalışma kapsamında incelenen 380 ticari havuzdan hiçbiri "Temiz Havuz Sertifikası" almaya hak kazanamadı. Denizlerde alınan mavi bayrak belgesinin havuzlarda da "Temiz Havuz Sertifikası" olarak geçtiğini söyleyen İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Nil Hıdır, havuz bakımının çok zor olduğunu ifade etti.

Hıdır, "İzmir'de 380 işletme arasından sadece 1 işletmeye temiz havuz sertifikası verdik. Onu da daha sonra geri aldık. Havuzun bütün değerlerinin uygun olması çok zor bir olay. Aslında her havuzun başında eğitimli bir operatör olsa bütün havuzlar 'Temiz Havuz Sertifikası' alabilir" diye konuştu.

4 KEZ FİLTREDEN GEÇMELİ

Havuz işletmek isteyenlerin otomatik filtre makinelerinin olması gerektiğini sözlerine ekleyen Hıdır, "Gün içerisinde çok yoğun kullanılmayan havuz suyunun en az 4 kez filtreden geçmesi gerekiyor. Bu oran çocuk havuzlarında daha fazla olur. Yoğun olmayan suları 4 kere döndürsek bile suyun ancak yüzde 90'lık bölümünü filtreden geçirmiş oluruz" dedi. Hıdır, makinelerin suyu devamlı otomatik olarak dozlaması gerektiğinin altını çizerek dozlama esnasında kimyasal oranlarının çok iyi ayarlanması gerektiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.