Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

3 günde 9 kişiyi öldürdü

ASAYİŞ 05.01.2015 - 16:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 4046+ kez okundu.
 

3 günde 9 kişiyi öldürdü

Bu hamur işi 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Yetkililer, yeni yılın ilk 3 gününde "mochi" adlı yapışkan hamur işini yerken boğulma tehlikesi geçiren 128 kişinin hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Başkent Tokyo'da boğazına mochi takılan 3 kişi ölürken, diğer kentlerde de 6 kişi bu yapışkan hamur işi nedeniyle hayatını kaybetti.Japonya'da 2013'te 3, 2012'de 2, 2011'de de 8 kişi mochi yerken boğulmuştu. Gluten açısından zengin pirinçten yapılan mochi, Japonların yeni yıl menüsünde önemli bir yere sahip. YAPIŞKAN ÖZELLİĞİ SOLUNUMU ENGELLİYOR Pirincin un haline getirilmesi ya da uzun süre kaynatılmasıyla hazırlanan mochi, ızgara yapılarak ya da et suyunda kaynatılarak tüketiliyor. Tatlı soya sosu ya da su yosunu ile servis edilen mochi, yapışkan olduğu için bütün olarak yenildiğinde insanların boğazına kaçıp solunuma engel olabiliyor. Ülkede, ocak ayının ilk haftasında kişi başı mochi tüketimi 1 kilograma kadar çıkabiliyor. Her yıl yeni yıldan önce yetkililer, insanlara özellikle yaşlılara ve çocuklara mochiyi küçük parçalara bölerek yemeleri uyarısında bulunuyor. Uzmanlar da mochinin asla tek başına tüketilmemesi ve yutmadan önce iyice çiğnenmesi gerektiğine dikkati çekiyor. Japonya'da yaşlı nüfus arttığı için mochiden ölümlerin gelecek yıllarda artması bekleniyor. Mochiden ölümler, takma dişleri ya da iyice çiğneyememeleri nedeniyle yaşlılar arasında daha sık görülüyor.
Bu hamur işi 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Yetkililer, yeni yılın ilk 3 gününde "mochi" adlı yapışkan hamur işini yerken boğulma tehlikesi geçiren 128 kişinin hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Başkent Tokyo'da boğazına mochi takılan 3 kişi ölürken, diğer kentlerde de 6 kişi bu yapışkan hamur işi nedeniyle hayatını kaybetti.Japonya'da 2013'te 3, 2012'de 2, 2011'de de 8 kişi mochi yerken boğulmuştu. Gluten açısından zengin pirinçten yapılan mochi, Japonların yeni yıl menüsünde önemli bir yere sahip.

YAPIŞKAN ÖZELLİĞİ SOLUNUMU ENGELLİYOR

Pirincin un haline getirilmesi ya da uzun süre kaynatılmasıyla hazırlanan mochi, ızgara yapılarak ya da et suyunda kaynatılarak tüketiliyor. Tatlı soya sosu ya da su yosunu ile servis edilen mochi, yapışkan olduğu için bütün olarak yenildiğinde insanların boğazına kaçıp solunuma engel olabiliyor. Ülkede, ocak ayının ilk haftasında kişi başı mochi tüketimi 1 kilograma kadar çıkabiliyor. Her yıl yeni yıldan önce yetkililer, insanlara özellikle yaşlılara ve çocuklara mochiyi küçük parçalara bölerek yemeleri uyarısında bulunuyor. Uzmanlar da mochinin asla tek başına tüketilmemesi ve yutmadan önce iyice çiğnenmesi gerektiğine dikkati çekiyor.

Japonya'da yaşlı nüfus arttığı için mochiden ölümlerin gelecek yıllarda artması bekleniyor. Mochiden ölümler, takma dişleri ya da iyice çiğneyememeleri nedeniyle yaşlılar arasında daha sık görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.