Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Sultanhisar’ı Bu Hale Getirenler Utansın!

GÜNCEL (YUG) - Haber Merkezi | 21.05.2022 - 13:57, Güncelleme: 21.05.2022 - 14:29 3997+ kez okundu.
 

Sultanhisar’ı Bu Hale Getirenler Utansın!

51 Uluslararası Sultanhisar Atça NYSA Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali her yıl 17-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

SULTANHİSAR - 51 Uluslararası Sultanhisar Atça NYSA Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali her yıl 17-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor. Aydın-Sultanhisar ilçesinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Emine Hayırsever, sosyal medya hesabı Facebook’ta yaptığı paylaşımla, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’yı Sultanhisar Atça NYSA Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili hem eleştirdi hemde sorular yöneltti. "SULTANHİSAR KOSKOCAMAN BİR KÖY" 2004-2009 yıları arasında Sultanhisar Belediye Meclis Üyeliği ve 2014-2019 yılları arasında da Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği’de yapan Emine Hayırsever paylaşımında şu ifadelere yer verdi, “ 55 yaşındayım çocukluğum, gençliğim "portakal festivallerinde" geçti. Aydın’dan trenle tiyatroya gelirdik, ailecek, bütün mahalle, komşularımla "konserlere" geldim. Barış Manço, Edip Akbayram, Halit Kıvanç, Bedia Akartürk, aklıma ilk gelen isimler… Kimler gelmedi ki "konser" vermeye... Öyle büyük bir coşku, öyle kalabalık olurdu ki, İzmir Fuarına katılmışsın gibi," portakal çiceği kokulu Sultanhisarım." 1998 yılında "Portakal çiçeği kokulu Sultanhisarıma" gelin geldim. "SULTANHİSAR KOSKOCAMAN BİR KÖY" 25 yıl oldu. "Portakal festivalimiz" "Çilek festivalimize" dönüştü, her iki üründe başımızın tacı tüm tarımsal ürünlerimiz gibi. 1971 de başlayan festivalimiz; yetmişlerin, seksenlerin, doksanların festivalleri ikibinli yıllarda daha düşük bütçeli ve daha az katılımlı festivallere dönüştü ne yazık ki... Ne olura olsun "portakal çiçeği kokulu Sultanhisarım da" böyle bir festival yaşamadım ben. "Sultanhisar koskocaman bir köy" ATATÜRK CADDESİNİN o ortasına kurulan bomboş çadırlar... Akşamüzeri ve akşama bir kez daha sokağa çıktığımda "hazırlıklar henüz bitmemiş olabilir" umuduyla, kapımdan dışarıya adım atmıştım. Yanılmışım hem de çok yanılmışım. Sayın belediye başkanı Osman Yıldırımkaya’ya soruyorum; Sultanhisarımıza yakıştı mı bu festival? Sultanhisarlılara bunu yaşatmaya hakkınız var mıydı? Biliyorum "bütçemiz yok, paramız yok" diyeceksiniz... Eğer biz Sultanhisarlılar’dan destek isteseydiniz, biz hep birlikte, belediyemize, festivalimize katkı sağlardık... 18 Mayıs 2022 Sultanhisar festival alanından, ATATÜRK CADDESİNİN O bomboş çadırlarının, akşam meydanın fotoğraflarını burada yayınlamak ve "portakal çiçeği Sultanhisarımı" daha fazla rezil etmek istemedim. Çok yazık gerçekten çok yazık.... Sultanhisarımın en güzel festivallerini yaşayabilmek umuduyla.” diyerek sözlerini tamamladı.
51 Uluslararası Sultanhisar Atça NYSA Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali her yıl 17-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

SULTANHİSAR - 51 Uluslararası Sultanhisar Atça NYSA Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali her yıl 17-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Aydın- Sultanhisar ilçesinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Emine Hayırsever, sosyal medya hesabı Facebook’ta yaptığı paylaşımla, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’yı Sultanhisar Atça NYSA Çilek Tarım Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili hem eleştirdi hemde sorular yöneltti.

"SULTANHİSAR KOSKOCAMAN BİR KÖY"

2004-2009 yıları arasında Sultanhisar Belediye Meclis Üyeliği ve 2014-2019 yılları arasında da Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği’de yapan Emine Hayırsever paylaşımında şu ifadelere yer verdi, “ 55 yaşındayım çocukluğum, gençliğim "portakal festivallerinde" geçti. Aydın’dan trenle tiyatroya gelirdik, ailecek, bütün mahalle, komşularımla "konserlere" geldim. Barış Manço, Edip Akbayram, Halit Kıvanç, Bedia Akartürk, aklıma ilk gelen isimler…

Kimler gelmedi ki "konser" vermeye...

Öyle büyük bir coşku, öyle kalabalık olurdu ki, İzmir Fuarına katılmışsın gibi," portakal çiceği kokulu Sultanhisarım." 1998 yılında "Portakal çiçeği kokulu Sultanhisarıma" gelin geldim.

"SULTANHİSAR KOSKOCAMAN BİR KÖY"

25 yıl oldu. "Portakal festivalimiz" "Çilek festivalimize" dönüştü, her iki üründe başımızın tacı tüm tarımsal ürünlerimiz gibi. 1971 de başlayan festivalimiz; yetmişlerin, seksenlerin, doksanların festivalleri ikibinli yıllarda daha düşük bütçeli ve daha az katılımlı festivallere dönüştü ne yazık ki...

Ne olura olsun "portakal çiçeği kokulu Sultanhisarım da" böyle bir festival yaşamadım ben. " Sultanhisar koskocaman bir köy" ATATÜRK CADDESİNİN o ortasına kurulan bomboş çadırlar...

Akşamüzeri ve akşama bir kez daha sokağa çıktığımda "hazırlıklar henüz bitmemiş olabilir" umuduyla, kapımdan dışarıya adım atmıştım. Yanılmışım hem de çok yanılmışım.

Sayın belediye başkanı Osman Yıldırımkaya’ya soruyorum; Sultanhisarımıza yakıştı mı bu festival?

Sultanhisarlılara bunu yaşatmaya hakkınız var mıydı?

Biliyorum "bütçemiz yok, paramız yok" diyeceksiniz...

Eğer biz Sultanhisarlılar’dan destek isteseydiniz, biz hep birlikte, belediyemize, festivalimize katkı sağlardık...

18 Mayıs 2022 Sultanhisar festival alanından, ATATÜRK CADDESİNİN

O bomboş çadırlarının, akşam meydanın fotoğraflarını burada yayınlamak ve "portakal çiçeği Sultanhisarımı" daha fazla rezil etmek istemedim.

Çok yazık gerçekten çok yazık....

Sultanhisarımın en güzel festivallerini yaşayabilmek umuduyla.” diyerek sözlerini tamamladı.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.