Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

İthal kelimesi, onları irite ediyor

EKONOMİ 11.12.2017 - 08:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2609+ kez okundu.
 

İthal kelimesi, onları irite ediyor

Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen ülke gündeminden düşmeyen kırmızı et ve üreticilerinin sorunlarını dile getirdi.

AYDIN- Kırmızı et ve canlı hayvan ithalatı üzerine Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen ile yaptığımız röportajda, “O ithal kelimesi bizi irite ediyor” diyerek sözlerine başladı. ÜLKEMİZDE ET VE HAYVAN ÜRETİCİLİĞİ YETERSİZ Mİ, İTHALATA GEREK VAR MI? Başkan Bilgen: İthal et dediğiniz zaman o ithal kelimesi bizi irite ediyor. Bunu her yerde söylüyoruz, tüylerimiz diken diken oluyor. Çünkü 80 milyonluk nüfusun olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde biz üretimimizi yaparken böyle topraklarda, böyle bir coğrafyada ithal kelimesinin telaffuz edilmesi bile bizi etkiliyor. Dünyanın en kaliteli etlerinden birini biz üretiyoruz, özellikle Ege Bölgesi olarak. Geçiş dönemindeyiz. Geçiş dönemi imzalar atıldı, bazı şeyler oldu ama bunlar bitecek. AİLE İŞLETMELERİNİN YÜZÜ GÜLECEK Mİ? Başkan Bilgen: Bu gün işletmelerdeki kapasiteler üçte bir oranında dolu. Bunu defalarca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ilimize yaptığı ziyarette kendisine bizzat söyledik. Olmaz bu böyle gidemez. Köylümüz para kazanmazsa sıkıntı daha da büyür. Küçük aile işletmeleri bu memleketin lokomotifi diyorum ve 5 yıldır da aynı şeyi söylüyorum. Küçük aile işletmeleri yeni yeni desteklenmeye başlandı. İki günde Sayın Bakanımıza fazla dırdır ettik herhalde, azda olsa bir şey kopardık diye düşünüyorum. 2018 yılında küçük aile işletmesine yani 50 başa kadar hayvan başı 250 TL’den destekleme olacak, biz bu desteği kopardık diye düşünüyorum. ET FİYATLARI İSTENİLEN SEVİYEDE Mİ? Başkan Bilgen: Etteki bu fiyatlar böyle gider mi derseniz, gitmesi mümkün değil. Üretim maliyetimiz bizim yerli danada 27 TL ile 30 TL arası, bu fiyata ürettiğiniz malı nasıl 25 liraya satacaksınız. Bunu zamana bırakıyoruz ve zaman içerisinde fiyatlarda dengelenecek, egale olacaktır. “ÜRETİCİMİZ SAHİPSİZ DEĞİL” Mart ayından itibaren köylümüz hiç korkmasın. Sahipsiz değil, örgütlü bir birlikleri var, benim gibi bir başkanları var. İşletmelerini kendi güçlerinde doldursunlar. Tamam, yemimiz pahalı, arpamız pahalı ama bu gemi bu şekilde yüzmeyecek bu suda. Her güzün sonunda bir bahar olacak. Devam edeceğiz, bu gün almış olduğumuz hayvanlar Nisan-Mayıs ayında etleneceğine göre yılmadan devam etsinler. Biz önümüzdeki sezonda tekrar fiyatları aynı bıraktığımız yerden devam eder gideriz. Yani bu sıkıntıları atlatırız diye düşünüyorum. Desteklememiz de olacak. Biz üreteceğiz, bu ülke bizden iş bekliyor, biz üretmek zorundayız. Ürettiğimizi de bu kadar kolay kolay harcamayacağız, harcatmayacağız.”  Gezgin Değirmenci/Aydın
Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen ülke gündeminden düşmeyen kırmızı et ve üreticilerinin sorunlarını dile getirdi.

AYDIN- Kırmızı et ve canlı hayvan ithalatı üzerine Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen ile yaptığımız röportajda, “O ithal kelimesi bizi irite ediyor” diyerek sözlerine başladı.

ÜLKEMİZDE ET VE HAYVAN ÜRETİCİLİĞİ YETERSİZ Mİ, İTHALATA GEREK VAR MI?

Başkan Bilgen: İthal et dediğiniz zaman o ithal kelimesi bizi irite ediyor. Bunu her yerde söylüyoruz, tüylerimiz diken diken oluyor. Çünkü 80 milyonluk nüfusun olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde biz üretimimizi yaparken böyle topraklarda, böyle bir coğrafyada ithal kelimesinin telaffuz edilmesi bile bizi etkiliyor.

Dünyanın en kaliteli etlerinden birini biz üretiyoruz, özellikle Ege Bölgesi olarak. Geçiş dönemindeyiz. Geçiş dönemi imzalar atıldı, bazı şeyler oldu ama bunlar bitecek.

AİLE İŞLETMELERİNİN YÜZÜ GÜLECEK Mİ?

Başkan Bilgen: Bu gün işletmelerdeki kapasiteler üçte bir oranında dolu. Bunu defalarca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ilimize yaptığı ziyarette kendisine bizzat söyledik. Olmaz bu böyle gidemez. Köylümüz para kazanmazsa sıkıntı daha da büyür. Küçük aile işletmeleri bu memleketin lokomotifi diyorum ve 5 yıldır da aynı şeyi söylüyorum.

Küçük aile işletmeleri yeni yeni desteklenmeye başlandı. İki günde Sayın Bakanımıza fazla dırdır ettik herhalde, azda olsa bir şey kopardık diye düşünüyorum.

2018 yılında küçük aile işletmesine yani 50 başa kadar hayvan başı 250 TL’den destekleme olacak, biz bu desteği kopardık diye düşünüyorum.

ET FİYATLARI İSTENİLEN SEVİYEDE Mİ?

Başkan Bilgen: Etteki bu fiyatlar böyle gider mi derseniz, gitmesi mümkün değil. Üretim maliyetimiz bizim yerli danada 27 TL ile 30 TL arası, bu fiyata ürettiğiniz malı nasıl 25 liraya satacaksınız.

Bunu zamana bırakıyoruz ve zaman içerisinde fiyatlarda dengelenecek, egale olacaktır.

“ÜRETİCİMİZ SAHİPSİZ DEĞİL”

Mart ayından itibaren köylümüz hiç korkmasın. Sahipsiz değil, örgütlü bir birlikleri var, benim gibi bir başkanları var. İşletmelerini kendi güçlerinde doldursunlar. Tamam, yemimiz pahalı, arpamız pahalı ama bu gemi bu şekilde yüzmeyecek bu suda. Her güzün sonunda bir bahar olacak. Devam edeceğiz, bu gün almış olduğumuz hayvanlar Nisan-Mayıs ayında etleneceğine göre yılmadan devam etsinler. Biz önümüzdeki sezonda tekrar fiyatları aynı bıraktığımız yerden devam eder gideriz. Yani bu sıkıntıları atlatırız diye düşünüyorum. Desteklememiz de olacak. Biz üreteceğiz, bu ülke bizden iş bekliyor, biz üretmek zorundayız. Ürettiğimizi de bu kadar kolay kolay harcamayacağız, harcatmayacağız.” 

Gezgin Değirmenci/Aydın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.