Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Jesder
Rıdvan Eşin

AYDIN’IN YÖRESEL KAHVALTISI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

GENEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.05.2024 - 15:40, Güncelleme: 21.05.2024 - 16:26 4449+ kez okundu.
 

AYDIN’IN YÖRESEL KAHVALTISI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Efeler ilçesinde bulunan bir otelde ’Aydın Yöresel Kahvaltısı’ etkinliği düzenlenerek kahvaltılık tatlar görücüye çıkartıldı.

AYDIN - Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenledi. Abdülhamit Han Mesleki Teknik Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin de katılım sağladığı etkinlikle özenle hazırlanan Aydın’a özgü kahvaltı tabaklar basın mensuplarına tanıtıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir aşçılık mesleğini önemsediğini belirterek, "Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında yöresel yemeklerimizin, kültürümüzün kaybolmaması için bakanlığımız tarafından Türk Mutfağı Haftası düzenleniyor. Burada gastronomi öğrencileri ağırlayarak mesleklerini yerinde tatbiki olarak görmesini istedik. Onların bu kültürümüzü sürdürerek gelecek kuşaklara aktarmaları için bu tür etkinlikler düzenliyoruz" dedi. Türk Mutfağı Haftası sebebiyle gerçekleştirilen etkinliğin ikinci ayağı Kuşadası ilçesinde gerçekleştirecek olup, 22 Mayıs saat 19.00’da Aydın Yöresel yemekleri Antalya Altın Kep Türkiye 1.si Şef Emre Turan ve ekibinin sunumuyla vatandaşlarla buluşacak.
Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Efeler ilçesinde bulunan bir otelde ’Aydın Yöresel Kahvaltısı’ etkinliği düzenlenerek kahvaltılık tatlar görücüye çıkartıldı.

AYDIN - Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenledi. Abdülhamit Han Mesleki Teknik Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin de katılım sağladığı etkinlikle özenle hazırlanan Aydın’a özgü kahvaltı tabaklar basın mensuplarına tanıtıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir aşçılık mesleğini önemsediğini belirterek, "Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında yöresel yemeklerimizin, kültürümüzün kaybolmaması için bakanlığımız tarafından Türk Mutfağı Haftası düzenleniyor. Burada gastronomi öğrencileri ağırlayarak mesleklerini yerinde tatbiki olarak görmesini istedik. Onların bu kültürümüzü sürdürerek gelecek kuşaklara aktarmaları için bu tür etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

Türk Mutfağı Haftası sebebiyle gerçekleştirilen etkinliğin ikinci ayağı Kuşadası ilçesinde gerçekleştirecek olup, 22 Mayıs saat 19.00’da Aydın Yöresel yemekleri Antalya Altın Kep Türkiye 1.si Şef Emre Turan ve ekibinin sunumuyla vatandaşlarla buluşacak.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.