Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Aydın’ın diplomalı 52 çobanı oldu

SAĞLIK 12.01.2015 - 11:04, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3428+ kez okundu.
 

Aydın’ın diplomalı 52 çobanı oldu

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl içerisinde düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" eğitimlerine katılan 52 kursiyer, sertifikalı çoban oldu.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl içerisinde düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" eğitimlerine katılan 52 kursiyer, sertifikalı çoban oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinasyonunda 08-26 Aralık 2014 tarihleri arasında "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" yetiştirme kursu düzenlendi. 15 iş gününde 120 saat olarak gerçekleşen eğitim sonunda, İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır ile Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Aydın Tarı ve eğitimde yer alan öğretici ve konu sorumlularının da katıldığı toplantıda sertifika almaya hak kazanan 15 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.Aydın’da 2014 yılı içerisinde "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" yetiştirme kursları ile Koçarlı ilçesinde 10, Didim ilçesinde 12, Kuyucak ilçesinde 15 ve il merkezinde 15 kursiyer olmak üzere toplam 52 kursiyer sertifika aldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, yaptığı açıklamada; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü çerçevesinde Eğitim Yayım ve Yayınlar dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ projesi başlatılmıştı. İlimizde de uygulanan bu projenin amacı; sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilerin, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürü yönetimi ile ilgili faaliyetlerini, modüler eğitim programı çerçevesinde kazandıkları bilgilerin ışığı altında, daha bilinçli bir şekilde yürütmelerini sağlamak, kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmektir. Sürü Yönetimi Elemanı veya Sürü yönetimi Elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma ve sağım yapabilme yeteneği kazandırma konularında eğitim verildi” dedi.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl içerisinde düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" eğitimlerine katılan 52 kursiyer, sertifikalı çoban oldu.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl içerisinde düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" eğitimlerine katılan 52 kursiyer, sertifikalı çoban oldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinasyonunda 08-26 Aralık 2014 tarihleri arasında "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" yetiştirme kursu düzenlendi. 15 iş gününde 120 saat olarak gerçekleşen eğitim sonunda, İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır ile Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Aydın Tarı ve eğitimde yer alan öğretici ve konu sorumlularının da katıldığı toplantıda sertifika almaya hak kazanan 15 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.Aydın’da 2014 yılı içerisinde "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" yetiştirme kursları ile Koçarlı ilçesinde 10, Didim ilçesinde 12, Kuyucak ilçesinde 15 ve il merkezinde 15 kursiyer olmak üzere toplam 52 kursiyer sertifika aldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, yaptığı açıklamada; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü çerçevesinde Eğitim Yayım ve Yayınlar dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ projesi başlatılmıştı. İlimizde de uygulanan bu projenin amacı; sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilerin, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürü yönetimi ile ilgili faaliyetlerini, modüler eğitim programı çerçevesinde kazandıkları bilgilerin ışığı altında, daha bilinçli bir şekilde yürütmelerini sağlamak, kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmektir.

Sürü Yönetimi Elemanı veya Sürü yönetimi Elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma ve sağım yapabilme yeteneği kazandırma konularında eğitim verildi” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.