Öldüren Çay Bahçesi İhalesi

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde karakol komutanı olarak görev yapan Astsubay Kıdemli Başçavuş Faruk Y.’nin eşi Leyla Y. 5 yıl önce Bozdoğan ilçesinde bulunan belediyeye ait parkın işletmesini ihaleyle aldı.

İlçedeki yüksekokul nedeniyle iyi kazanç sağlayan mekânın, geçen Pazartesi günü yapılan ihalesine, otobüs işletmeciliği yapan Mustafa Selvi ile 2 kişi daha başvurdu.

Ancak ihaleden bir gün önce, emniyet müdürlüğüne giden Selvi, Astsubay Faruk Y.'nin 4 akrabasının ‘’ihaleye girersen kan dökülür’’ diyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Bu arada emniyete gelen 4 kişi Selvi ile görüşmek istedi ancak polis izin vermedi. Çıkan arbedede polis memuru Ferhat Arslan darp edilirken, kalp krizi geçiren Faruk Y. nin kayın biraderi 42 yaşındaki Osman Kaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Darp raporu alan polis memuru, gruptan şikâyetçi oldu.

Mustafa Selvi’nin azmettirici olduğunu öne sürerek şikâyetçi olması üzerine, emniyete çağrılan Astsubay Faruk Y. ise suçlamaları reddetti. Faruk Y., Selvi’nin ihaleden çekilmek için kendisinden 20 bin lira istediğini öne sürdü.

Ertesi gün yapılan Leyla Y. ile Mustafa Selvi’nin de girdiği çay bahçesi ihalesini, 5 yıl için 430 bin TL veren Bilal Başaran kazandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.