Karaer: "Milletimiz oyunu bozdu"

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Türk milletinin 1 Kasım seçimlerinde oynanmak istenen oyunu bozduğunu belirtti. 

Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, toplu sözleşme kazanımlarının yanı sıra, ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Karaer, Türkiye’de işler yoluna girdiğinde birilerinin ülkenin önünü kapatmaya çalıştığını ifade ederek, "Gezi eylemleriyle beraber bu ülkede 17 ağacı bahane ederek ülkeyi kaosa sürüklemek istediler. Oysa o 17 ağacı bahane edenler Yalova’da 170 ağaç kesilirken sessiz kaldılar. Okmeydanı’nda Berkin Elvan öldürüldüğü zaman onu ekmek almaya giden masum çocuk gibi gösterenler, Diyarbakır’da fakirlere kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü'yü görmezden geldiler. Onun için ülkemiz üzerinde oynanan oyunları çok iyi görmek zorundayız. 17 ve 25 Aralık yargı darbesi girişimiyle yapılan algı operasyonuyla bu milletin seçtiği iradeyi yıkmak istediler. Milletimizin feraseti buna da müsaade etmedi" diye konuştu.

Türkiye'yi Suriye Gibi Yapmak, Kardeş Kavgası Başlatmak İstiyorlardı

Karaer, 7 Haziran seçimlerinde istikrarın bozulmasıyla kaos ortamı oluşturulmak istendiğini dile getirerek, "Türkiye'yi Suriye gibi yapmak, kardeş kavgası başlatmak istiyorlardı. O esnada Memur-Sen ailesi olarak biz görevimizi üstlendik. Sahaya inmek kaydıyla bu oyunu çalışanlarımıza anlatmak için 81 vilayetimizi gezdik. Allah'a hamdolsun bu oyun bozuldu. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı nasıl Çanakkale’de hep beraber mücadele verdiysek inşallah bundan sonra da ülkemizi bölmek isteyenlere aynı birliktelikle bu mücadeleyi vererek ülkemize sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

Kazanımlarımıza Yenilerini Ekledik

Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Baki Karaer, bütün kamu görevlilerine 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam elde ettiklerini, enflasyon farkı oluşması halinde her iki yıl için de fark ödeneceğini ifade etti. Tüm çalışanların emekli maaşlarının ve emekli ikramiyesinin artmasını sağlayacak Özel Hizmet Tazminatı yansıtma oranlarının 15 puan artırılmasını sağladıklarını da belirten Karaer, bu kazanım sayesinde emekli ikramiyesinin 3 bin 800 TL, emekli maşlarının 100 TL artırılmasını sağladığımızı kaydetti. Hizmet kolumuza bağlı Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu ve Üniversite Hastanelerinde 2005 yılından sonra göreve başlayan 300 bin çalışana 1 Derece kazandırdığımızı da söyleyen Karaer, bu sayede düşülen dereceye göre 250 TL’ye kadar ek kazanç elde edileceğini bildirdi. Eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin 3 yıl kesintisiz SSK'lı olma şartını, 2 yılda 360 gün olarak değiştirilerek eş durumu tayin çilesini sonlandırdığımızı belirten Karaer, toplu sözleşme masasında sözünü aldığımız bu değişikliğin 25 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ifade etti. Hizmet kolu kazanımında, I. ve II. Dönemde elde edilen 16 maddelik kazanımlara 3. Dönemde 17 madde daha eklediğimizi söyleyen Karaer, toplamda 33 maddelik kazanım sağladıklarını belirtti.

Döner Sermaye Katsayılarının Artırılmasını Sağladık

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1.50’den 1.70’e çıkarılması ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılması, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Üniversite Hastaneleri’nde ve Adli Tıp Kurumu’nda görev yapanların ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak olması, AFAD’a bağlı kampların bulunduğu illerde görev yapan hekim dışı sağlık çalışanlarının tavan katsayılarının 1.80’e çıkarılması, yemek hizmetinden faydalanamayan 112 personeline nakdi yemek yardımı yapılması gibi kazanımların sağlık çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü söyleyen Karaer, üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personelinin tavan katsayılarının da 1.50’den 1.70’e çıkarılmasını sağladığımızı dile getirdi.

Lisans Tamamlama Başladı

Önemli taleplerinden lisans tamamlamanın yasalaştığını ve sağlık çalışanlarının lisans tamamlama hakkından faydalandığını söyleyen Baki Kaarer, “Genel Merkezimiz hem başvuru hem tercih hem de yerleşme aşamasında ve uygulamanın farklı süreçlerine, web, telefonla ve yüz yüze görüşme yoluyla lisans tamamlamadan yararlanacak adaylara kılavuzluk etmiştir. İlk uygulama yılı olmasının getirdiği bazı zorluklar ve mağduriyetler yaşandı. Bu sıkıntılar için gerek YÖK gerekse ilgili üniversitelere başvurarak mağduriyetlerin giderilmesini sağladık, sağlıyoruz. Bu günlerde Malatya İnönü Üniversitesinde staj uygulamaları mağduriyeti ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ‘Beslenme ve Diyetetik’ Uzaktan Eğitim Bölümünde yaşanan ağırlıklı yüz yüze eğitim mağduriyeti için YÖK, Üniversiteler ve Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmeleri sürdürüyoruz. Kazandığımız dava ile aile hekimlerinin zorunlu mali sorumluluk sigortası primlerinin yarısının devlet tarafından ödenmesini sağladık. Girişimlerimiz sonucu Tebliğe eklenen hüküm ile 21 Temmuz 2010’dan itibaren ödedikleri primlerinin yarısının da dava açılmasına gerek olmaksızın iadesini sağladık” şeklinde konuştu