İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi başladı

Akademik ve idari personelimiz için düzenlenen eğitim 4 gün boyunca devam edecek. Eğitimler 17 Şubat 2016 tarihinde Kısmi Zamanlı olarak çalışan öğrencilerimiz için de düzenlenecek. Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, Doç. Dr. Mihrican Erdem, Yrd. Doç. Dr. Reşat Kartal ve Öğr. Gör. Muammer Erden tarafından verilen eğitimlerin sonunda katılımcılara belgeleri verilecek.

Eğitimin ilk gününe Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç.Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelimiz katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimlerinin, risk oluşturacak her türlü önlemin alınması, kazaların önlenmesi ve toplumun yaşam kalitesini arttırması açısından önem taşıdığını belirterek son yıllarda bu konuyla ilgili ciddi çalışmalar olduğunu söyledi.

Eğitimde; İş Sağlığı ve Güvenliği Tanımı, Yasal Mevzuat ve İçerik (İş yasası, tüzük ve yönetmelikler), İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar ve Temel Prensipler, İş Sağlığı ve Güvenliği Organizasyonu, İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Devlet, İşveren ve İşçilerin Görev ve Sorumlulukları, Kaza Nedenlerinin Analizi, İş Kazası ve Meslek Hastalıklarından Doğan Hukuki ve Cezai Sorumluluklar, Kişisel Koruyucu Donanımlar ve Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması, Fiziksel Etmenler ve İşgücü Verimliliği, Güvenlik Kültürünün Yapısı, İşyerinde Güvenlik Kültürünün Oluşturulması ve Devamlılığının Sağlanması, Sağlık Sektöründe Kültür Zinciri konuları anlatıldı.

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Nedir?

Çalışanlara genel iş güvenliği kurallarını ve kazalardan nasıl korunacaklarını öğretmek, alınacak tedbirler hakkında bilinçlendirmek, daha güvenli bir iş ortamında çalışmayı hedeflemek amacıyla hazırlanan bir temel eğitimdir. İş güvenliğinin bir kültür olarak aşılanması sürecinde, çalışanların bilgi düzeyini arttırmak ve pekiştirmek hedeflenmektedir.