Aydın inciri sonuçta
Hem yaşı hem de kurusu rahatlıkla tüketilebilen incir, birçok hastalığa ve olumsuzluğa karşı da önlem niteliğinde. Güçlü kemikler için gerekli magnezyum, kalsiyum ve K vitamini bakımından zengin olan incir kemik sağlığının korunmasına yardımcı meyveler arasında yer alıyor. Oldukça düşük kalori değeri (1 incir 40-45 kalori) nedeniyle diyet listelerinin vazgeçilmezi olan inciri aynı zamanda tansiyonu düşürmek için de yiyebilirsiniz.
Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir, sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor.İçerdiği 'benzaldehit’ maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor.
Magnezyumun yüzde 30’unu, fosforun yüzde 20’sini, B1 vitamininin yüzde 5’ini ve B2 vitaminin yüzde 4’ünü içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
Aralıklarla incir tüketilmesi gerekiyor. Çünkü aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet verebilir. Günlük bir iki tane yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır.
Bedeni bakterilere karşı korur. Kansere karşı vücudu korur. Kabızlığı ve kolon kanserini önler. Boğaz ağrılarına, gribal enfeksiyonlara iyi gelir.
Çocuklardaki gelişim bozukluğunu önler. Hafızayı güçlendirir. Beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarının iyileşmesine destek verir. Ses kısıklığına iyi gelir.
Kansızlığa iyi gelir. Demir eksikliğinden kaynaklanabilecek rahatsızlıkları en aza indirir. Damar tıkanıklığı ve nefes darlığı olanlar koruyucu hekimlik açısından tüketirlerse destek olur.
Anne sütünü arttırıcı etkisi vardır.