AYSO meclis toplantısında bir ilk yaşandı

Aydın Sanayi Odası’nın (AYSO) 2015 yılındaki ilk meclis toplantısına kadınlar damgasını vurdu. İlk kez bir kadının başkanlık ettiği toplantıda yönetimi kadın temsil etti ve sunumları kadınlar yaptı.

Aydın Sanayi Odası Ocak ayı meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Sermin Kırıcı Başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş ‘ın oda faaliyetleri hakkındaki bilgilendirme, Konuk sunumlarında ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Mükerrem Kürüm, “Antik Dönemden Günümüze Sanayinin Sanatla Birlikteliğ”i konulu sunumlar yaptı.

AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, yaptığı açıklamada; “Odamız meclisindeki kadın üyelerden biri olarak aranızda olmaktan duyduğum heyecan ile odamız imkanları doğrultusunda yaptığımız her faaliyeti, meclisimizin ve üyelerimizin verdiği destek ile sürdürdüğümüzü belirtmek isterim. Meclisimizi, Odamız 2014 yılı faaliyetleri kapsamında Odamız kesin hesabı , Dönem içi faaliyetler, Ekonomik ve güncel konular hakkında bilgilendirmek istiyorum” dedi.

9-11 Ocak TOBB Oda ve Borsa Meclis üyeleri bilgilendirme seminerine 6 meclis üyesi ile katıldıklarını anımsatan Altıntaş, seminerin çok yararlı ve profesyonel bir organizasyon olduğunu ve tüm meclis üyelerine tavsiye ettiğini söyledi. Altıntaş, 17 Ocak 2015 tarihinde TOBB Sanayi Konseyi toplantısında AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin’in Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ a ve 21 Ocak 2015 tarihinde Aydın Milletvekilleri, Aydın Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası yetkililerinin katılımı ile Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’a Aydın ve Ege Bölgesi için talep edilen teşvik konuları, maden ve organize sanayi bölgeleri mevzuatında yatırımı kolaylaştırıcı düzenlemeler ve yaşanılan sorunları, enerji, lojistik ve imalat sanayide ara eleman sıkıntısı ve mesleki eğitim önemini belirten raporların sunduğunu ifade etti.Konuk sunumlarında söz alan ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Mükerrem Kürüm de, “Antik dönemden günümüze insanların taş, mermer, kerpiç-tuğla, ahşap, maden, seramik, alçı, cam , ipek ve deri malzemeler kullanılarak yapılan sanat eserlerinde ve eşyalarda sanatı ve estetiği çok uyumlu olarak sergilemişlerdir. Aynı şekilde halı zeytin ve sabunun geleneksel üretiminde de dönemin şartlarına göre aynı estetiği ve doğallığı görebiliyoruz. Günümüzde teknolojinin bu kadar gelişmesine rağmen makinalarla yapılan ve aynı malzemeden aynı amaçla kullanılan ürünlerde, ticari kazanç ön plana çıktığı için sanatsal estetik artık yok olmuştur. Bu değerleri tekrar canlandırmak için küçük atölyeler yardımı ile yok olmaya yüz tutmuş bu geleneksel üretimler gerçekleştirilebileceği gibi, bu konuda hazır eğitim alan öğrencilerin de yetişmesi sağlanabilir . Örneğin Aydın Sanayi Müzesi yapılabilir” diye konuştu.

AYSO Meclisi geleneksel üretimlerin tekrar canlandırılması ve ilimizde bir Sanayi Müzesi yapılabilmesi hususunda ön çalışmalar yapmak üzere Yönetim Kurulunu yetkilendirildi.