Uğur Soğutma, Gurme Gülhan ile anlaştı

AYDIN- Uğur Soğutma, kurumsal  Youtube kanalında sebze, meyve ve gıdaların dondurucuda saklama metotları, saklama süreleri hakkında bilgi veriyor. Aynı zamanda lezzetli tariflerin de yer aldığı videolardan oluşan yeni projeye ekranların tanınan ismi, birçok yemek programının sunucusu ve gastronomi alanında pek çok yayında görüşlerine yer verilen Şef Gülhan Kara destek verdi.

Yaz sebze ve meyvelerinden kırmızı ete, tavuktan balığa birçok gıdanın dondurucuya uygun hazırlanarak saklanma metotlarının anlatıldığı çalışmalar hakkında açıklama yapan Pazarlama Bölümü yetkilisi, “Yaptığımız saha çalışmalarında tüketicilerin derin dondurucu kullanımı konusunda birçok farklı metoda başvurduğunu görüyoruz. Bunları pratik mutfak ipuçları ve saklama tavsiyeleri ile birleştirerek tüm kullanıcıların ulaşabileceği bir kaynak olsun istedik. Projenin en başından beri gerek içerik gerekse sunum konusunda sürekli destek veren Gülhan Kara ev sahipliği yapmayı da kabul etti. Kendisine ve tüm yapım ekibine katkılarından ötürü bir teşekkürü borç biliriz” dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gülhan Kara, “Pişirme kadar gıdaları saklama da Türk mutfak kültüründe önemli bir yer tutuyor. Zengin ülkemizde kurutma, reçel yapma ve turşu kurma gibi birçok kışa hazırlık metodu var. Hatta yöreden yöreye değişiklik gösterse bile vazgeçilmez tarhana gibi baş tacı lezzetlerimiz var. Bizler bu çalışmada sağlığı ve lezzetleri ilk günkü gibi korumaya yardımcı olan derin dondurucu kullanımını ön planda tuttuk. Denenmiş pratik saklama ipuçlarını her mevsim yapılabilecek yemek ve tatlı tarifleriyle taçlandırdık. Takipçilerimizin ve hayranlarımızın beğeneceğini umuyoruz” diye konuştu.