Türkiye’nin muhtemel rakipleri

A Milli futbol takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 8. maçındaKonya Büyükşehir Torku Arena'da Hollanda'yı Oğuzhan, Arda ve Burak'ın golleriyle 3-0 yendi. Hollanda'yı 3-0 yenerek grupta 3. sıraya yükselen Türkiye'nin play-off'a kalırsa muhtemel rakipleri de yavaş yavaş belli olmaya başladı.

TÜRKİYE, HOLLANDA'NIN ÖNÜNE GEÇTİ

Euro 2016 Elemeleri A grubunda Çek Cumhuriyeti 8. maçlar sonrasında gruptan çıkmayı garantiledi. İzlanda da kalan üç maçında bir beraberlik dahi alsa gruptan çıkmayı garantileyecek. Öte yandan Türkiye Hollanda'yı 3-0'la geçince puanını 12'ye yükseltti ve ikili averajda da rakibine üstün olduğu için, büyük bir avantaj yakaladı. Türkiye kalan 2 maçında bir beraberlik ve bir galibiyet alsa dahi 3. olarak Play-Off oynama hakkı kazanabilecek.

EN YÜKSEK PUANI ALAN 3.TAKIM DİREKT GİDECEK

EURO 2016 Elemelerinde toplam 9 grup bulunuyor. Bu gruplardan en yüksek puanı alıp 3. olan ülke Play-Off oynamadan katılım hakkı kazanacak. Diğer 8 üçüncü ile kendi aralarında eleme maçları oynayacak. Puan hesabında gruplarda 6. sırada olan takımlar ile yapılan maçlar dikkate alınmayacak.

HOLLANDA, TÜRKİYE'NİN PUAN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEK

Türkiye'ye 3-0 yenilerek 4. sıraya düşen Hollanda 10 Ekim'de deplasmanda Kazakistan ve 13 Ekim'de kendi sahasında Çek Cumhuriyeti'yle karşılacak.

GRUPLARDA KIYASIYA YARIŞ

A grubunda Türkiye ve Hollanda 3.'lük için yarışırken, B grubunda İsrail, Bosna Hersek,Güney Kıbrıs Rum kesimi ve Belçika arasında hem 3.'lük hem de 2.'lik yarışı kıyasıya sürüyor. C grubunda Ukrayna, İspanya ve Slovakya'dan biri 3. olacak. Bu gruptaki 3.'nün en yüksek puanı alan 3. olması da muhtemel. D grubunda ise Polonya ve İskoçya hem 2.'lik hem 3.'lük mücadelesi veriyor. E grubunda Estonya, Slovenya ve Litvanya 3.'lük mücadelesinde. F grubunda Macaristan ve Romanya ikincilik ve üçüncülük mücadelesi veriyorlar. G grubunda Rusya, İsveç ve Karadağ'dan biri 2. biri de 3. olacak. H grubundaHırvatistan 3.'lük için avantajlı ama ilk ikiyi de zorluyor. Son olarak I grubunda Arnavutluk,Danimarka ve Portekiz'in kıyasıya yarışı var.

MUHTEMEL RAKİPLERİMİZ

Son duruma göre olası playoff rakipleri şu şekilde; Hırvatistan, Ukrayna, Arnavutluk,Macaristan, Rusya, İsrail, İrlanda, Estonya