Son çeyrekte 295 bin ton et üretildi

AYDIN- Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrek döneminde 295 329 ton olarak tahmin edildi.

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 12,6 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,1 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 109 080 ton olarak gerçekleşti.

Sığır eti üretimi 260 080 ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 10,4 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 oranında arttı.

Koyun eti üretimi 26 033 bin ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 21,3 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  yüzde 68,2 oranında arttı.