SÖKEV, binasını ADÜ’ye teslim etti

AYDIN- SÖKEV öncülüğünde yapımı tamamlanmasına rağmen, çıkan pürüzler nedeniyle faaliyete geçemeyen Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binası, yeni öğretim yılı ile birlikte öğrencilere kapılarını açtı. İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu Başkanlığı’ndaki SÖKEV yönetimi, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç’i ziyaret ederek, binanın temsili teslim törenini gerçekleştirdi. İlk olarak dekanlık makamında yapılan kısa bir sohbetin ardından Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasına geçildi.

Yapılan açıklamaya göre Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasının bu yıl ilk etapta ilk katında bulunan derslikler İşletme Fakültesi tarafından kullanılacak. İşletme Fakültesi ek binası olarak bu yıl 600 yeni öğrencinin eğitime başladığı yeni binada, önümüzdeki yıl Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bölümleri de açılmaya başlanacak.

Ruhsat ve yapı kullanım izninin de bugün itibariyle ADÜ’ye teslim edildiğini belirten SÖKEV Başkanı İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, “Hukuken ve fiilen binayı üniversitemiz teslim etmiş oluyoruz. Bu vesileyle bu binanın temelinden itibaren fikir olarak ortaya koyan, destekleyen Söke Belediyesi, Söke Ticaret Odası ve Borsası ile tüm STK’lar olmak üzere hayırseverlerimize, Sökelilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bugüne kadar SÖKEV yönetimlerinde yer almış tüm arkadaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliriz” dedi. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasının 5 katlı ve çok büyük bir bina olduğunu belirten Kaymakam Kurtbeyoğlu, “Toplam maliyeti 6 milyon TL’nin üzerinde. ADÜ bünyesinde yer alan en güzel binalardan biri olarak bahsediliyor” dedi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi için rektörlüğün Ziraat Fakültesi bünyesindeki peyzaj mimarlığı bölümünü Söke’ye taşıması düşüncesi var diyerek sözlerini sürdüren Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, “Bu gerçekleşirse Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi de fiilen başlamış olacak. Faaliyete geçmesi için en kısa yol olan bu yolu rektörlüğümüz de tercih ettiklerini bize ifade etmişlerdi. İnşallah gerçekleşir” dedi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasının kullanımına başladıklarını belirten Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, “Bu dönem 600 civarında yeni öğrencimiz geldi. Dolayısıyla yer sıkıntımız vardı. Bu yeni 600 öğrencimizi yeni binada eğitime başlattık. Şu anda bina İşletme Fakültesi’nin ek binası olarak faaliyete başladı. Peyzaj mimarlığı bölümünün bu yıl kataloğa girmesini bekliyorduk, bürokratik meselelerden dolayı yetişmediği için girmedi. İnşallah önümüzdeki Eylül’de bu ilk bölümle beraber Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi faaliyete geçecek. Böylelikle bir yandan binayı aktif hale getirip, önümüzdeki döneme de hazırlamış olacağız. SÖKEV yönetimi ve üyeleri başta olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.