Sınav sistemini görüştüler

AYDIN - Toplantıda, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından hazırlanarak Aydın genelinde uygulanacak olan LGS Deneme Sınavı hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize bilgi verilerek, sınavların sorunsuz ve amacına uygun bir şekilde yapılarak tamamlanması noktasında hassasiyet gösterilmesi üzerinde önemle duruldu.

Ortak sınavlar hakkında bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıda ayrıca 2018 yılı LGS sınav sisteminin uygulanması aşamalarında dikkat edilecek hususlar ve özellikle öğrencilere bu konuda doğru bir şekilde rehberlik edilmesi gerektiği vurgulandı.

Bakanlığın Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi) Projesi hakkında ayrıntılı bir şekilde sunum yapılan toplantıda, proje ile farklı soru türleri kullanılarak öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerine sahip olma durumlarının belirlenmesinin amaçlandığı ve bunun sonucunda da ulusal düzeyde bir izleme-değerlendirme sisteminin kurulmasının planlandığı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, akademik başarı açısından yapılan deneme sınavlarının resmi sınav sonuçları için ışık tutacağını ifade etti. Çandıroğlu, il genelinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından hazırlanarak uygulanan bu sınavlara gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve özellikle ilçelere okul, ders, şube ve hatta öğrenci bazında gönderilen değerlendirme sonuçlarının Müdürler Kurulu Toplantılarında ayrıntılı bir şekilde ele alınmasını istedi.