Sezgin: PYD/YPG ile ne amaçla görüşülmektedir?

AYDIN- Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi’nin “PYD-YPG önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Temsilcileri ile Türkiye’nin görüşmeler gerçekleştirdiğine ilişkin açıklamalarını TBMM’ye taşıdı, sorular yöneltti.

Soru önergesine, “PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD-YPG ile ne amaçla görüş tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim” sözüyle başlayan Milletvekili Sezgin, şunları söyledi:

“Uluslararası basında yer alan haberlere ve alınan duyumlara göre, geçtiğimiz haftalarda bazı resmi makamlarımızla, PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD-YPG önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı verilen örgüt arasında görüşmeler yapılmaktadır.

Bu kapsamda 2 hafta kadar önce Türk yetkililerle SDG yöneticisi ve PYD-YPG mensubu Mazlum Kobane kod adlı Ferhat Abdi Şahin (Şahin Cilo) arasında birkaç kere görüşme yapıldığı ısrarla öne sürülmektedir. Basına açıklama yapan kaynaklar ayrıca, bu görüşmelerin ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi aracılığıyla başlatıldığını ifade etmiştir.”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a aşağıdaki soruları yöneltti:

“PKK terör örgütünün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD-YPG ile doğrudan ya da dolaylı olarak görüşmeler yürütüldüğü doğru mudur?

Bu görüşmeler hangi amaçla gerçekleştirilmektedir? Görüşmeler kapsamında PYD-YPG’den ne alınması, karşılığında ne verilmesi planlanmaktadır? Söz konusu görüşmeler hakkında TBMM’ye veya muhalefet partilerine bir bilgilendirme yapılması düşünülmekte midir?”