Pusula Temel Lisesi üniversite tanıtım gezisi düzenledi

AYDIN- Hukuk, Mühendislik, Fen-Edebiyat gibi birçok fakültenin görüldüğü gezide, fakülteler, belirli bölümler, kampüs, giriş ve burs olanakları hakkında, üniversitelerin tanıtım birimlerinde görevli Araştırma Görevlileri tarafından detaylı olarak bilgi verildi. Ayrıca öğrenciler, merak ettikleri konularla ilgili soruları sorma imkanı buldu.

Pusula Lisesi Okul Müdürü Orhan Seyhan, şöyle konuştu:

“Gençlerin hayallerine yakından bakmalarını sağlamak birincil amacımızdır.

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarını artırdığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.

Amacımız, üniversite sınavına hazırlanan 12.sınıf öğrencilerimizin, hedeflerini netleştirmede yardımcı olabilmek, motivasyonlarını artırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, üniversite ve üniversite yaşamı hakkında bilgi almalarını sağlamaktır.”