Meyve kurusu satarak mutfağına katkı sağlıyor

AYDIN - Bir çiftçi çocuğu olduğunu belirten Fatma Başol, emekli olduktan sonra köyünde ki bahçelerinde yer alan elma, erik, armut, vişne meyvelerini usulüne uygun olarak tamamen doğal şartlarda kuruttuklarını ve bu ürünleri semt pazarında satarak evine katkı sağladığını belirtti.

Üniversitede öğrenim gören çocuğunun da olduğunu ifade eden Başol, yaşam şartların ağır olduğunu ve çocukluğunda anne ve babasından öğrendiği kurutmalık işleri severek yaptığını, meyvelerin bol olduğu dönem içerisinde komşuların bahçelerinden de meyve satın alarak köy ortamın da eski usul doğal şartlarda kurutmalıkları hazırladığını söyledi.

Meyveler güneş enerjisinden yararlanarak açıkta kurutulduğunu,  kurutulacak meyveler kurutma olgunluğunda hasat edildiği gibi hasat da usulüne uygun olarak yapılmasına özen gösterilmesi gerektiğin ifade etti.