Kuşadası’nda buruk kutlama

 Kuşadası Ali Karaman Kuşadası İlçe Kaymakamlığında başlayan temsili kurtuluş töreninden sonra Atatürk Meydanın da toplanan Kuşadasılı halk 93. yıl dönümünü kutladı. Buruk bir şekilde başlayan törende Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları başta olmak üzere Dağlıca’da haince pusuya düşürülen şehitlerimiz için bir dakika saygı duruşu ile başladı. Çelenk koyma töreninden sonra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı günün önemini taşıyan bir konuşma yaptı. Kayalı konuşmasında Dağlıca’da şehit edilen askerler için terörü lanetlerken, şehitlerimizin aileleri için başsağlığı diledi. Saldırıda Yaralanan askerlerimiz için ise acil şifalar diledi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı konuşmasında “şu günlerde birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bu Cennet vatanı ve Cumhuriyeti bize emanet eden, Ulusal Kurtuluş savaşının başkomutanı, bağımsızlık benim karakterim diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Şehitlerimize, Gazilerimize Kuvayi Milliye Kahramanlarımıza bir borcumuz var. Ağır bedeller ödeyerek bize emanet ettikleri bu ülkeye, bu topraklara sahip çıkmak Cumhuriyet değerlerine ödün vermeden korumak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Kuşadası’nın 93. Yılına katılım az olurken, yaşanan Dağlıca olaylarından dolayı kentte bir çok etkinlikler iptal edildi.