İzmir’de hemşireye saldırıp öldü

Didim’de kuduz tanısı konulduktan sonra İzmir’e giden Suriyelinin, burada bir hemşireye saldırdığı belirtildi.

İzmir’de ölümle sonuçlanan bir kuduz vakası bütün dikkatleri Didim’e yöneltti. Edinilen bilgiye göre, 2 ay önce Suriye’de bir köpek tarafından ısırılan Musa Abdülhay (27) isimli şahıs daha iyi bir yaşam için Türkiye’ye geçti. Önce Bodrum’a ardından Didim’de yaşadığı öğrenilen ailesinin yanına gelen şahıs burada saldırgan tavırlar gösterince gözetim altına alındı. Yapılan tetkiklerde 27 yaşındaki Suriyeliye kuduz tanısı konuldu. Bundan birkaç gün sonra İzmir’e gittiği öğrenilen Suriye vatandaşı Musa Abdülhay’ın burada da fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.  Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suriyeli erkek hastayı yaklaşık 2 ay önce köpek ısırdı. Bunun üzerine kuduz şüphesiyle hastaneye başvuran hasta, burada takip ve tedavilerinin yanı sıra aşısı da yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Suriyeli hasta önceki gün kusma ve bulantı şikayetiyle Ege Üniversitesi Acil Servisi’ne yeniden giriş yaptı. Tedavisini yapan hemşireye saldırgan tavırlar sergileyen hastanın yakınındaki bir enjektörü hemşirenin boynuna sapladığı öğrenildi. Olayın ardından bilincinin kapandığı öğrenilen hasta, anestezi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri, saldırıya uğrayan hemşirenin gerekli tetkiklerin ardından istirahate çekildiğini, Suriyeli hastada ise kuduz görüntüsü izlendiğini bildirdi. Yetkililer, “Hasta zaman zaman saldırganlaşıyor, zaman zaman durgun. Su görünce kasılmalar yaşıyor. Saldırganlaştığı zaman 5-6 kişi zor tutuyor” diye konuştu.

Bu açıklamadan bir gün sonra, karantina altında tutulan Suriyeli Musa Abdülhay’ın fenalaşarak öldüğü öğrenilirken, uzmanlar şahsın Bodrum ve Didim başta olmak üzere İzmir’de temasa geçtiği kişilerin bulunması için çalışma başlattığı kaydedildi.

UZMANLARDAN “AŞI İÇİN VAKİT GEÇMİŞ” AÇIKLAMASI

Söz konusu gelişme üzerine Didim Toplum ve Halk Sağlığı İlçe Müdürü Veysel Kılıç’a ulaşan MANŞET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Savaş çok çarpıcı sonuçlara ulaştı. Haberde adı geçen Suriye vatandaşı için aşı vaktinin çoktan geçildiğini, aile fertlerinden ablasının da tehlike altında olabileceğini, ancak kendisine ulaşamadıklarını kaydeden Veysel Kılıç, “ Bodrum’da yaşayan ablası var. Bir ablası da İzmir’de şuan ulaşamıyoruz. Ablayı bekliyoruz. Aşılar yapıldı Yakın çevresine. Muhtemelen onları da orada yatırdılar. Biz şuan beklemedeyiz” dedi.

KUDUZ TANISI DİDİM’DE KONULMUŞ

27 yaşındaki Suriye vatandaşının önce Bodrum’a sonrasında ise Didim’e geldiğinin belirlendiğini kaydeden Kılıç, kuduz tanısının da kendileri tarafından konulduğunu ifade etti. Kılıç ayrıca, Musa Abdulhay isimli şahsın kuduz aşısı yaptıracak vakti geçirdiğini de kaydederek şunları söyledi; “Bu kişi önce Bodrum’a gidiyor oradan bize geliyor. Bizde tanı koyuluyor. Hastaneye sevk ediliyor. Kuduz tanısı Didim’de konuluyor. Yapılan kontrollerde şahsın vücudunda köpek ısırığı izi var. Ancak aşı için zamanı geçmiş. Suriye’de ısırılmış. Vakti geçmiş. Sonra buraya gelmiş aşı yapılamaz durumda. Ege Üniversitesinde tahliller yapılıyor. Tahliller negatif çıkıyor fakat klinik var. Karışık biraz konu yani.”

DİDİM’DE KUDUZ KARANTİNASI YOK

Açıklamasının sonunda Didim’de herhangi bir kuduz tehdidi olmadığını altını çizen Toplum ve Halk Sağlığı Didim İlçe Müdürü Veysel Kılıç, karantinaya gerek olmadığını kaydetti.