İYİ Parti 5 Ocak’ta delege seçecek

AYDIN- Başkan Cemal Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, “Genel İdare Kurulumuzun 16/09/2019 tarihli kararıyla, partimizin olağan kongre süreci başlamıştı. Genel Merkez Teşkilatımızın bilgisi doğrultusunda Aydın İl Teşkilatı olarak, ilçelerimizin olağan kongrelerini 8 Şubat 2020 - 29 Mart 2020 tarihlerinde yapmaları noktasındaki kararımızı daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık” dedi.

5 İLÇEDE SEÇİM

Başkan Sarı, delege seçimlerinin 5 ilçede yapılacağını belirterek, “Bu kararımız ve hukuki mevzuat gereği, üye sayısı 400’ü geçen ilçelerimizde ilçe kongre delege seçimi yapılması gerekmektedir. İYİ Parti olarak, üye sayımız 400’ü geçen ilçelerimiz ise Efeler, Nazilli, Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerimizdir. Bu beş ilçemizde delege seçimi için hazırlıklarımızı tamamlayarak, delege seçimi kararı aldık” şeklinde konuştu.

Sarı, buna göre bu beş ilçede 05 Ocak 2020 Pazar günü delege seçimi yapılacağını vurgulayarak, “Delege seçimi sebebiyle bu beş ilçemizde delege listeleri ve üye listeleri ilçe teşkilatlarımızda ve mahallinde askıya çıkarılmıştır” dedi.