Gıda güvenliğinde yeni döneme hazır mısınız?

AYDIN- Gıdahattı'nda yer alan habere göre, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi revizyonu sonrasında, uluslararası kabul görmüş FSSC 22000 standardının 5. Versiyonu da, Mayıs ayında yayımlandı. Standardın yeni gereklilikleri, 3-4 Temmuz 2019 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek eğitimde paylaşılacak.

Gıda Güvenliği Sistem Sertifikasyonu, tedarik zincirinde ISO temelli, güçlü ve uluslararası kabul görmüş bir denetim sistemi ve belgelendirme aracı.

FSSC 22000 sistemi nedir?

FSSC 22000 sistemi, halihazırda var olan ISO 22000, ISO 22003 ve sektör ön gereksinim programları için teknik spesifikasyonlar kullanılarak, gıda sektörü kuruluşlarının uygulamasına olanak verecek şekilde dizayn edildi.

İlave gereksinimler ve sektör ön gereksinimlerini uygulayan ISO 22000 belgeli kuruluşlar, GFSI (Global Food Safety Initiative) onaylı FSSC 22000 sertifikasına sahip olabiliyorlar. Böylece tüm Dünya’da tüketicilere güvenli gıdanın tedarik edilmesi garantilenerek, yönetim sistemlerinin sürekli iyileşmesi destekleniyor.

FSSC 22000’nin 5. versiyonu uygulamaya girdi.

GFSI Direktörler Kurulu tarafından tam olarak tanınan ve EA (European Cooperation for Accreditation) tarafından da kabul gören FSSC 22000 belgelendirme programının 5. Versiyonu, ISO 22000: 2018 revizyonu sonrası güncellendi.

30 Mayıs itibariyle 5. versiyonu yayınlanan standart, yeni versiyon gereklilikleri ile birlikte 3-4 Temmuz 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistem Sertifikasyonu v.5 Eğitimi’nde paylaşılacak. IS0 22000: 2018 revizyonunu içeren eğitimde, FSSC 22000 ve ISO 9001 Quality Q-A gereklilikleri de aktarılacak.

Eğitimin İçeriği

Baş Denetçi Asiye Efe tarafından iki gün süreyle verilecek eğitimin içeriği şöyle belirlendi:

Kabul görmüş Uluslararası Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri ve geçmişleri

FSSC 22000 Standardı ile ilişkili diğer standartlar: ISO 22000:2018

PRP – Ön Gereksinim Programları, O-PRP Operasyonel Ön Gereksinim Programları ve standart ilişkileri

FSSC 22000 Standardının maddeleri ve açıklamaları

FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmalarına giriş

FSSC 22000 ilave gereklilikleri -food defense- -food fraud-

Sistemin gözden geçirmesi ve doğrulanması

Sistem dokümantasyon çalışmaları

Denetim süreci ve başvurularla ilgili bilgilere genel bakış

Vaka çalışmaları ve yaşanan temel hata kaynakları

HACCP bilgisine sahip katılımcılar hedefleniyor

Eğitimde HACCP Sistemi detaylarına yer verilmeyeceğinden, gıda ve içecek üretim sektöründe iş tecrübesine ve HACCP prensiplerine dair bilgiye sahip katılımcılar hedefleniyor.

Bu nedenle katılımcı profili, gıda ve içecek üretim sektöründe gıda güvenliği yönetimi alanında halen görev yapmakta olan veya yapmayı amaçlayan ilgili meslek sahipleri, standart konusunda temel bilgi almak, bilgilerini güncellemek ve uygulamalar yapmak isteyen gıda sektörü çalışanları ve yöneticileri ile gıda üreticileri olarak belirlendi.

3 Temmuz Çarşamba günü 09.00 ile 4 Temmuz Perşembe günü 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitim, İstanbul’da Mercure Otel’de yapılacak.

FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistem Sertifikasyonu v.5 Eğitimi hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt formunu doldurmak için https://www.karmalt.com/egitim/fssc-22000-gida-guvenligi-sistem-sertifikasyonu-v-5-egitimi/ adresini ziyaret etmek yeterli.

Aynı şekilde 0216 906 00 40 nolu telefon ve info@karmalt.com e-posta adresinden de iletişime geçilebilir.

Kaynak: Gıdahattı