Fadıl Takipte!...

Didim Sezona Ahmet Deniz Atabay’ın inatçı ve kinci tavrı ile giriyor. CHP’li belediyelerin Ak Parti Hükümeti’nin siyasi tavrından yıldıklarını yüksek sesle anlattıkları bu günlerde Didim Belediyesi de Kamacı’nın yarattığı her yatırımcı firmanın reflekslerini kısıtlamaktan adeta zevk alır duruma geldi. Bu zevk, kin ve nefret söylemlerine dönüşmeden birilerinin bu gidişata dur demeleri gerekir. Aklımıza ilk gelen CHP Genel Merkezi ve Kemal Bey geliyor ama Kemal Bey’e “o zat” diye hitap eden başkanın pek yukarının tavsiyelerini takacağı beklenmiyor. Kendi siyasetini CHP’nin üstünde tutan Başkan Atabay; bu tutumu sezona hazırlıksız girecekmiş gibi umursamaz bir ölçüde devam ediyor. Acaba Özlem Çerçioğlu biraz duyarlı olsa desek, sezon yaklaşıyor diye; Başkan’ın kavgalarından vazgeçmesini söylese, içeriye dönük meseleleri eskiye göre yapılan şeklini yorumlayarak yatırımcı ile uğraşmaktan vazgeçse desek nasıl olur.

Yapılan araştırmalara göre ve verilen bilgilere göre uzunca zamandır Anı gurubuna bağlı Aurum Spa Beach Otel kapatılma yani mühürlenme seviyesine gelmiş. Tüm hukuki mevzuat ortada. Eskiye göre haklılıklarınız da olabilir. 20 bin metre karede tesisi kuran Halkbank ve daha sonra bu tesisi atıl durumdan alan Anı gurubu; kendi alanı içinde teşvik alabilmek için resepsiyon dahil yardımcı ünite yapılmış. Otelin işletme ruhsatı eski işletmecisinin üzerinde ve bugün tarihi ile devir alınacak yani işletme ruhsatı ile birlikte. Gelin görün ki Belediye Başkanı; devreden işletmeci HalkBank bundan sonra ki belediye ile ilgili vergileri biz değil yeni işletmeciniz ödeyecek yazısına binaen işletme ruhsatını iptal ediyor. Bu yasal değil ve iptal ettiysen iptal belgesini yeni işletmeciye ibraz edeceksin. Bu belgede bulunamıyor. İşletmeci kapatma konusundaki yürütmeyi durduruyor. Yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasın isteyen belediye, ruhsat iptali yapılmıştır diye tekrar başvurulunca yürütmeyi iptal kararını belge ibrazsız kaldırmıştır. Bunu farkeden yeni işletmeci temyize başvurarak yasal hakkını kullanmış bulunmaktadır. Bu yazışmaların yasal durumları ve eksikliklerin, belediye tarafından zorlanan olaylar çözümleninceye kadar Anı gurubu tarafından istihdam edilen 250 aile ve bu sezon hizmete girecek iki yeni otel işletmesi ile birlikte istihdam edilecek sayı 800 aileye kapsayacaktır. Bu ailelerin ekonomik ve sosyal yapılanmaları önemle göz önünde tutulmalıdır.

800 ailenin ekmek kapısına kilit vuracak olan bu tutum Belediye Başkanına sadece hırs ve kin duygularını hafifletmeden başka bir işe yaramayacaktır. Belediye Başkanı norm kadroda olan bir kadroluyu, ilgisiz bir birimde çalıştırarak ölümüne neden olan bir vakadan vicdani sorumluluğunu ve resmi sorumluluğunu temizlemeden, şimdilerde 250 ailenin ekmek kapısına kilit vurmak için saat 11 de otelin kapısında olacak. Belediye Başkanı, ancak sonradan yapılan üç tamamlayıcı üniteye mühür vurabilir. Otelin olmayan iptal ruhsatı iddiası ile bu eyleme girişmesi, Didim’de sosyal sorunlara da neden olabilir. İş, aş ve huzuru temin etmek varken, seçim sonuçlarının hesaplaşmasını bugünlere yani sezona yakın olan bugünlere taşımak hiç de sosyal demokrat bir yapıya yakışmıyor. Sayın Başkan bugün 250 yarın 800 kişilik bir çalışan işçi sayısını istihdam edecek bir yatırımcıyı hırpalamak ve yıldırmak yerine, uzlaşı arayarak halletmenin zamanı hiçte geç değil. Elimizde bu tür dayatmacı tutumlarınızı sergileyecek ve yazacak belgeler sürekli gazetemize geliyor. Siz bizi değil yaptığınız uygulama ve hataları gözden geçirerek turizm kenti Didim ilçesini huzura, işe ve aşa ulaştırın yeter…