Erdem; “Ne mübarek adammış bu Demirtaş”

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem Çine İlçesi’nin Topçam ve Alabayır Mahallesini ziyaret etti.

Erdem Topçam Mahalle halkıyla kılınan Cuma Namazından sonra Alabayır Mahallesine geçerek vatandaşlarla sohbet etti.

Erdem; “2002’den önceki dönemi koalisyonlar dönemini babalar çok iyi biliyor. Ama evlatlar bilmiyor. Evlatlara hatırlatmak lazım benim oğlumun şuanda 23 yaşında gel oğlum dedim AK Parti iktidar olduğunda 10 yaşındaydın, 10 yaşında olduğun için sen 2001 krizini hiç fark etmedin 2001 krizini yaşadığımız zaman bizim işletmemiz o kriz de hayatım boyunca 1971 yılından 2001 yılına kadar ben hiçbir zaman bizim firmamızın banka’dan kredi çekiğini görmemiştim. 2001 krizini yaşadıktan sonra biz ilk defa bankaya girdik. Faizle tanıştık. 2001 krizi bizi öğretti buna ilk defa Türkiye 1991 ile 2001 arasında iki tane büyük kriz yaşadı. Rahmetli Özal dönemi 1991 yılında bitti 83’den 91’e kadar Anavatan partisi dönemi vardı. Yine tek başına iktidar dönemiydi. Türkiye ihracatın ne demek olduğunu, Sanayi üretiminin ne demek olduğunu, Köylerde telefonun ne demek olduğunu Rahmetli Turgut Özal gösterdi. 83’den önce köylerde her evde telefon varmıydı? Özal dönemi bitti, tek başına iktidarın dönemi de bitti. 1991’de Demirel’le Erdal İnönünün koalisyonuyla başladık maceraya ve bu macera 2002 yılına kadar sürdü. Birinci tökezleme 1994 yılında oldu. 5 Nisan kararları alındı döviz üçe katladı. O zaman Türk parasının değeri yarı yarıya düştü. O geçti 28 Şubat süreci İmamatiplerin kapatılması, İmamatiplerin Üniversiteye girememesi, Başörtülülerin Üniversitelere girememesi ve ondan sonra’da 2001 krizi o zaman üç tane parti koalisyonu var. Ecevit, Bahçeli ve Mesut Yılmaz koalisyon partisi olarak iktidardalar. Ve Halk Bankası krizi tetikledi”.

“NE YAKIŞIKLI ÇOCUKMUŞ BU”

İki bin iki’de bir yıllık bütçemiz 2015’de 475 Milyar lira, bunun şuanda %11’i faiz ödemesine gidiyor. 20012’de yüzde 43. 1’i aynı faiz oranları düşmeseydi, Türkiye’de tek başına iktidar olan bir parti olmasaydı, siyasi istikrar olmasaydı faizler düşmeseydi şuan ki bütçemizin 205 Milyar lirası faize gidecekti. AK Parti’nin iktidar olduğundan beri 2003, 2004, 2005 faizler hızla düştü. O günden bu güne ortalama 100 Milyar lira devletin bütçesinden gitmiyor, Vatandaşın cebinde kalıyor. AK Parti İktidarı’ndan önce yatalak hastalara maaş veriliyor muydu?, Ücretsiz ders kitapları veriliyor muydu?, Tablet Bilgisayarlar Öğrencilere veriliyor muydu? Duble Yollar yapıla biliyor muydu?

Türkiye’yi tekrar hasta adam haline getirmek istiyorlar. Bir adamı hasta etmek için ne yapmak lazım? Soğukta bu adama dondurma yedirirsen, bu adam hasta olur. Şimdi bize Kış ayında değil de yaz ayında dondurma yedirmeye çalışıyorlar, öyle bir dondurma sunuyorlar ki bize bu dondurmayı süslemişler, bu dondurmanın Kakaolusu var, fıstıklısı var. Şuanda milletin önüne öyle bir dondurma koydular ki üzerine de çikolata kaplamışlar bu dondurma Selahattin Demirtaş dondurması ulen ne yakışıklı çocukmuş bu Selahattin Demirtaş, anası, babası nerde büyütmüş bunu vay vay vay ne güzel konuşuyormuş bu çocuk, ne kadar bilgiliymiş bu çocuk, Ne kadar da Milletini seviyormuş bu Selahattin Demirtaş, her kez şimdi onu alkışlıyor”dedi.