Didim’de yılın davası başladı

Nehirsan A.Ş. ile Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay arasında iki yılı aşkın süredir devam eden davanın duruşması bugün başladı. Didim Belediye Başkanı Atabay, duruşmaya katılmak üzere Adliyeye geldi.

İki yıl önce belediye tarafından inşaatları mühürlenen Ahmet Orak ve ortaklarına ait Nehirsan A.Ş. ile Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay arasındaki davanın duruşmasını izlemek üzere 300’e yakın belediye işçisi de Adliyeye geldi. İşçilerin Belediye Başkanı Atabay’a destek amacıyla geldikleri bildirildi.

Davayla ilgili gelişmeleri sizlere duyurmaya devam edeceğiz.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bilindiği gibi Didim Belediyesi tarafından Nehirsan firmasına ait inşaatın ruhsatı Didim Belediye Başkanlığı’na Deniz Atabay’ın seçilmesinin ardından iptal edilmiş, firma da Didim Belediyesi ve Başkanı Deniz Atabay hakkında dava açmıştı.

Didim’de Mümin Kamacı’nın başkanlığı döneminde aldığı ruhsatı Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay tarafından iptal edilip inşaatları mühürlenen ve idare mahkemesine yaptığı itirazı reddedillip Danıştay tarafından haklı bulunan Mardinli İşadamı Ahmet Orak ve geçtiğimiz yaz Didim'deki tarihi kilisede yapılan ve dünyadaki tüm Süryani ileri gelenlerinin katıldığı törenle evlenen Süryani Ortağı Şemun Oğuz ve adamları oldukları ileri sürülen 4 kişi tutuklandı.

Önce CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın da evinin bulunduğu sokakta evine, aracına ve havaya doğru ateş açılması ve ardından kısa bir süre önce saldırıya uğrayan CHP'li Meclis Üyesi Sinan Ceyhan'ın işyerinin kurşunlaması sonrası Didim Başsavcılığı emriyle Didim Polisi tarafından yapılan operasyonda gözaltına alınan Mardinli İşadamı Ahmet Orak ve Süryani ortağı Şemin Oğuz ile olaylara karıştıkları belirlenen 6 kişi iki gün süren ifadelerinin ardından Savcılığın tutuklama talebi ile çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece şartlı salıverilmişlerdi.

Ancak Savcılığın, Didim Belediye Başkanlığı’nın ve şikayetçi tarafların üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine 36 saat önce serbest bırakılan Mardinli İşadamı Ahmet Orak, Süryani Ortağı Şemun Oğuz ve adamları oldukları ileri sürülen 4 kişi tutuklanarak Söke Cezaevine gönderilmişti...