CHP’li İnci: Saldırı olayı sulandırılmak isteniyor

AYDIN- 29 Ekim Cumartesi günü uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralanan CHP Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın genel durumu ile ilgili açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, şunları söyledi:

”Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'a ve örgütümüze geçmiş olsun diyor, alçakça yapılan bu saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Kendisinin sağlık durumu iyi ve morali yerinde. Bu saldırıyı Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin oyunu olarak görüyoruz. Bu alçak saldırıyı gerçekleştiren kişinin verdiği ifadede Cumhurbaşkanına hakaret edilerek, bir tartışma ortamında silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilmektedir. Bu yalandır. Genel Başkan Yardımcımıza yapılan bu saldırı planlı bir şekilde yapılmıştır. Olay yalanlar ve düzmece senaryolarla sulandırılarak, bu saldırıyı gerçekleştiren kişi yalanlarıyla Cumhurbaşkanının koruması altına girmeye çalıştığı anlaşılmaktadır. Türkiye için, Aydın için çalışan Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a yapılan bu saldırı hepimize yapılmıştır. Huzurun, adaletin, hukukun, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanmasına, Atatürk Cumhuriyetinin korunmasına yönelik mücadelemizi bırakmayacağız. CHP’nin içini karıştırmaya ve ülkede kaos ortamı oluşturmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Aydın İl Örgütü adına bizi yalnız bırakmayan, yanımızda olan tüm vatandaşlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Sendikalarımıza, Siyasal Parti temsilcilerine teşekkür ediyoruz.”

”Cumhuriyet Gazetesi'ne sahip çıkmak zorundayız”

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonu da değerlendiren İnci, ”Cumhuriyet Gazetesinin tarihine baktığınız zaman her darbe sonrası en ağır bedeli ödeyen gazetedir. Sadece gazete kendisi ödememiştir. Yazarları da bedel ödemiştir. Demokrasiye ve özgürlüklere hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Bunun ön koşulu da cumhuriyete sahip çıkmaktan geçiyor. Hep beraber cumhuriyete ve Cumhuriyet Gazetesi'ne sahip çıkmak zorundayız. Atatürk'ün ‘Basın hiçbir şekilde tahakküm altına alınamaz' şeklinde veciz bir sözü var. Ama bugünlerde bunun tam aksini görüyoruz. CHP olarak ne kapanmasına izin vereceğiz, ne de kayyıma teslim edilmesine izin vereceğiz. Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız“ diye konuştu.