AYDIN'DA SOKAK HAYVANLARI SORUNU BÜYÜYOR
HABER MERKEZİ - Türkiye genelinde belediyelerin, başıboş sokak hayvanlarını barınaklarda tutma yükümlülüğü bulunmasına rağmen, Aydın’ın birçok ilçesi ve merkezi sokaklar başıboş köpeklerle dolu halde.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Özellikle çocuklar ve yaşlılar, başıboş gezen hayvanlar nedeniyle sokağa çıkmaktan çekinir hale gelirken, sabah ve gece saatlerinde vatandaşlar tedirginlik yaşıyor. Mahalle aralarında, okul çevrelerinde, park ve yürüyüş yollarında sürü halinde dolaşan köpekler hem güvenlik açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor.
Vatandaşlar duruma tepkili. “Barınakta olması gereken köpekler sokakta. Çocuklarımız korkuyor, parklara gidemiyoruz. Bu hayvanların da canı var ama bu kontrolsüzlük kimseye fayda sağlamaz,” diyen bir mahalle sakini, yetkililerin sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulundu.
Hayvansever dernekleri ise bu süreçte hem hayvanların refahının gözetilmesini hem de halk güvenliğinin sağlanmasını istiyor. Uzmanlar, barınak sayısının artırılması, kısırlaştırma çalışmalarının hızlandırılması ve bilinçli sahiplenme kampanyalarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekiyor.