ASKİ, Nazilli’yi suya kavuşturdu

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Nazilli’de, özelleştirildikten sonra 32 çeşmenin suyunu kesen Su Fabrikası’nın, ASKİ’ye devri için girişim başlatıldığını ve kısa zamanda sonuçlandırılması için çalışıldığını bildirdi.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyu ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Nazilli İlçesi İsabeyli Mahallesi’nde doğal kaynak suyu dağıtımı yapan 32 adet çeşme bulunduğu, çeşmelerin su aldığı kaynakların, Devir Paylaştırma Komisyonu tarafından Nazilli Belediyesi’ne devredildiği vurgulanarak şöyle denildi:

“ONLAR KESTİ, BİZ SİYA KAVUŞTURDUK”

“Nazilli Belediyesi ve yine Nazilli Belediyesi’ne devredilen ve Nazilli Belediyesi’nce özel bir şirkete kiralanan su fabrikası, su kaynaklarının yetmediğinden bahisle 32 adet çeşmenin suyunu kesmiştir. Sonrasında tarafımızca yapılan çalışmalar sonucunda su kesintisi sona erdirilmiştir.

Belirtilen çeşmelerdeki suyun kesilmesi hususunda kurumumuzun bir dahli bulunmamaktadır. Su kaynakları ve su fabrikasının tarafımıza devri için gerekli hukuki müracaatlar yapılmış olup açmış olduğumuz davalar devam etmektedir.”