Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Zeytinyağımız Giresunlularla buluştu

EKONOMİ 29.08.2016 - 21:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2733+ kez okundu.
 

Zeytinyağımız Giresunlularla buluştu

Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması Projesi devam ediyor

AYDIN- İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi,  Aydın Ticaret Borsası Gıda Labaratuvarları A.Ş. ortaklığında Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan ve KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen “Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması”  projesi kapsamında 20 ilde gerçekleşecek olan tadım ve tanıtım faaliyetlerinin 11’incisi Giresun’da gerçekleştirildi. Giresunluların ilgi gösterdiği Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğinde; Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı Burcu Keser ve Tadım Paneli Uzmanı Yusuf Küçük görev aldı. Tadım uzmanları tarafından, tüketicilere kaliteli ve kalitesiz zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; “Amacımız bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük miktarda olan zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılmasıdır. KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması’ projemiz kapsamında Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğimizin onbirincisini Giresunluların katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde tadım uzmanlarımız, proje kapsamında zeytinyağı tanıtımı ve tadımı yaptırarak, tüketicilere zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verdi. Amacımız; bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığı ve bilinirliğini arttırmaya, ülkemizde düşük miktarda olan zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılmasına katkı sağlamaktır. KOSGEB tarafından desteklenen ‘Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması’ projesi ile amacımıza ulaşacağımızın inancındayız. Projemiz kapsamında tadım ve tanıtım etkinliğimizin devamında Elazığ, Kütahya, Ordu, Malatya, Zonguldak, İzmit, Sakarya, Mardin ve Van olmak üzere 9 ilde daha zeytinyağının tadım ve tanıtımını yapacağız,  Giresun’da gerçekleşen tadım ve tanıtım etkinliğimizde projemize destek sağlayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması Projesi devam ediyor

AYDIN- İstanbul Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi,  Aydın Ticaret Borsası Gıda Labaratuvarları A.Ş. ortaklığında Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan ve KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen “Zeytinyağı’nın Pazar Payının Arttırılması”  projesi kapsamında 20 ilde gerçekleşecek olan tadım ve tanıtım faaliyetlerinin 11’incisi Giresun’da gerçekleştirildi.

Giresunluların ilgi gösterdiği Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğinde; Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council / IOC ) tarafından akredite olan Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Başkanı Burcu Keser ve Tadım Paneli Uzmanı Yusuf Küçük görev aldı. Tadım uzmanları tarafından, tüketicilere kaliteli ve kalitesiz zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verildi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; “Amacımız bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük miktarda olan zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılmasıdır. KOSGEB Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması’ projemiz kapsamında Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğimizin onbirincisini Giresunluların katılımı ve ilgisiyle gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde tadım uzmanlarımız, proje kapsamında zeytinyağı tanıtımı ve tadımı yaptırarak, tüketicilere zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgiler verdi.

Amacımız; bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığı ve bilinirliğini arttırmaya, ülkemizde düşük miktarda olan zeytinyağı tüketiminin ve zeytinyağı markalarının arttırılmasına katkı sağlamaktır. KOSGEB tarafından desteklenen ‘Zeytinyağının Pazar Payının Arttırılması’ projesi ile amacımıza ulaşacağımızın inancındayız. Projemiz kapsamında tadım ve tanıtım etkinliğimizin devamında Elazığ, Kütahya, Ordu, Malatya, Zonguldak, İzmit, Sakarya, Mardin ve Van olmak üzere 9 ilde daha zeytinyağının tadım ve tanıtımını yapacağız,  Giresun’da gerçekleşen tadım ve tanıtım etkinliğimizde projemize destek sağlayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.