Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nun projesi Türkiye Finali’nde

EĞİTİM 10.01.2019 - 10:27, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4093+ kez okundu.
 

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nun projesi Türkiye Finali’nde

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nun Can Dostları Trafiği Aydınlatıyor Projesi’nin Türkiye Finali’ne kaldığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Can Dostu Hareketi, Millî Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2010 yılından beri yürütüyor. Can Dostları Trafiği Aydınlatıyor Projesi Türkiye Finalinde Öğrencilerde, öğretmenlerde, şoförlerde ve velilerde trafik kurallarına uyma konusunda farkındalık yaratmak sorumluluk bilincini aşılamak üzere hazırlanan projede, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencilerinin ‘Can Dostları Trafiği Aydınlatıyor Projesi’ ile Türkiye Finali’ne katılacağı belirtilen açıklamaya göre, Ekim ayından bu yana gerçekleştirilen faaliyetlerden bir bölümü şöyle anlatıldı: “Ailemi Koruyorum başlığı altında velilere yönelik farkındalık oluşturma ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilmiş, servis şoförlerinin katıldığı Güvenli Yolculuk Eğitimi sonrası, Güvenli Servis Kartları’nın dağıtımı yapılmıştır. 29 Ekim kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ‘Yavaş ve Güvenli Bisiklet Sürme Yarışı’nda yine trafikte sorumluluk ve kurallara dikkat etmenin önemi hususlarında bilinçlendirme sağlanmıştır. Öğrenci, öğretmen ve velilerin katıldığı Koçarlı İlçesi Yığıntaş Doğa Yürüyüşü’nde Can Dostları’nın aynı zamanda Doğa Dostu da olması gerektiğine vurgu yapılmıştır. Efeler Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan izinler ile velilerin ve öğrencilerin katıldığı ‘Ailemle Pedalliyorum’ bisiklet sürme etkinliği Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda start almış Çine yolundan kent meydanına kadar devam etmiş kamuoyunun dikkatlerinin konuya odaklanması için önemli bir adım atılmıştır. Kent meydanında ve okul bahçesinde gerçekleştirilen kan bağışında Kızılay Kan Merkezine 81 ünite kan bağışında bulunulmuştur. Aralık ayında okul konferans salonunda gerçekleştirilen tiyatro ve müzikal gösteri ile proje tamamlanmış ve 14 Ocak’ta gerçekleştirilecek Türkiye Finali’nde Aydın ilini temsilen proje değerlendirilecektir.”
Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nun Can Dostları Trafiği Aydınlatıyor Projesi’nin Türkiye Finali’ne kaldığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Can Dostu Hareketi, Millî Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2010 yılından beri yürütüyor.

Can Dostları Trafiği Aydınlatıyor Projesi Türkiye Finalinde

Öğrencilerde, öğretmenlerde, şoförlerde ve velilerde trafik kurallarına uyma konusunda farkındalık yaratmak sorumluluk bilincini aşılamak üzere hazırlanan projede, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu öğrencilerinin ‘Can Dostları Trafiği Aydınlatıyor Projesi’ ile Türkiye Finali’ne katılacağı belirtilen açıklamaya göre, Ekim ayından bu yana gerçekleştirilen faaliyetlerden bir bölümü şöyle anlatıldı:

“Ailemi Koruyorum başlığı altında velilere yönelik farkındalık oluşturma ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilmiş, servis şoförlerinin katıldığı Güvenli Yolculuk Eğitimi sonrası, Güvenli Servis Kartları’nın dağıtımı yapılmıştır. 29 Ekim kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ‘Yavaş ve Güvenli Bisiklet Sürme Yarışı’nda yine trafikte sorumluluk ve kurallara dikkat etmenin önemi hususlarında bilinçlendirme sağlanmıştır. Öğrenci, öğretmen ve velilerin katıldığı Koçarlı İlçesi Yığıntaş Doğa Yürüyüşü’nde Can Dostları’nın aynı zamanda Doğa Dostu da olması gerektiğine vurgu yapılmıştır.

Efeler Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan izinler ile velilerin ve öğrencilerin katıldığı ‘Ailemle Pedalliyorum’ bisiklet sürme etkinliği Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda start almış Çine yolundan kent meydanına kadar devam etmiş kamuoyunun dikkatlerinin konuya odaklanması için önemli bir adım atılmıştır. Kent meydanında ve okul bahçesinde gerçekleştirilen kan bağışında Kızılay Kan Merkezine 81 ünite kan bağışında bulunulmuştur. Aralık ayında okul konferans salonunda gerçekleştirilen tiyatro ve müzikal gösteri ile proje tamamlanmış ve 14 Ocak’ta gerçekleştirilecek Türkiye Finali’nde Aydın ilini temsilen proje değerlendirilecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.