Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Üretici pamuğunu değerinden satamıyor

EKONOMİ 14.03.2018 - 11:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2867+ kez okundu.
 

Üretici pamuğunu değerinden satamıyor

Aydınlı pamuk üreticileri, borsada fiyat oluşmamasından dolayı pamuğunu hak ettiği değerden satamadıklarını iddia etti.

AYDIN- Daha önce İzmir Ticaret Borsası’nda yapılan pamuk satışlarında alıcı ile satıcı arasındaki oluşan fiyat tahtaya yazılıp, piyasaya bildiriliyordu. Bu uygulama üreticilerin pamuk satış piyasasını takip etmesini sağlıyordu. Ancak son günlerde kaldırılan uygulama nedeniyle emanette pamuğu olan ve satmak isteyen üreticiler belirsizlik içinde kaldı. Pamuğunun piyasadaki gerçek değerini bilemeyen üreticiler zor durumda kalırken, pamuğunu tüm belirsizliğe rağmen satmak zorunda kalan üreticilerde, tüccara (çırçırcıya) piyasanın altındaki fiyatlara pamuğunu verdiği endişesi hakim olmaya başladı. İzmir Ticaret Borsası’nda kaldırılan uygulamanın yeniden başlaması gerektiğini belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, “Son dönemde pamuğunu satmak isteyen üreticilerimizden sürekli benzer şikayetler alıyoruz. Bir mağduriyet olduğu ortada. Üretici hak ettiği değerden pamuğunu satamamaktan, kazançlarının önüne geçildiği endişesi yaşıyor” dedi.
Aydınlı pamuk üreticileri, borsada fiyat oluşmamasından dolayı pamuğunu hak ettiği değerden satamadıklarını iddia etti.

AYDIN- Daha önce İzmir Ticaret Borsası’nda yapılan pamuk satışlarında alıcı ile satıcı arasındaki oluşan fiyat tahtaya yazılıp, piyasaya bildiriliyordu. Bu uygulama üreticilerin pamuk satış piyasasını takip etmesini sağlıyordu. Ancak son günlerde kaldırılan uygulama nedeniyle emanette pamuğu olan ve satmak isteyen üreticiler belirsizlik içinde kaldı. Pamuğunun piyasadaki gerçek değerini bilemeyen üreticiler zor durumda kalırken, pamuğunu tüm belirsizliğe rağmen satmak zorunda kalan üreticilerde, tüccara (çırçırcıya) piyasanın altındaki fiyatlara pamuğunu verdiği endişesi hakim olmaya başladı.

İzmir Ticaret Borsası’nda kaldırılan uygulamanın yeniden başlaması gerektiğini belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, “Son dönemde pamuğunu satmak isteyen üreticilerimizden sürekli benzer şikayetler alıyoruz. Bir mağduriyet olduğu ortada. Üretici hak ettiği değerden pamuğunu satamamaktan, kazançlarının önüne geçildiği endişesi yaşıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.