Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Turizmde doluluk yüzde 90’larda

RESMİ İLAN 30.07.2016 - 15:10, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 58614+ kez okundu.
 

Turizmde doluluk yüzde 90’larda

TÜRSAB Didim Bölge Başkanı Tayyar Cengiz, büyük çaplı tesislerdeki doluluk oranlarının yüzde 85 ile yüzde 95 arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

AYDIN- TÜRSAB Didim Bölge Başkanı Tayyar Cengiz, büyük çaplı tesislerdeki doluluk oranlarının yüzde 85 ile yüzde 95 arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.  TÜRSAB Didim BYK Başkanı Cengiz, değerlendirmesinde şunları kaydetti: “Bugün yaptığım bir araştırma sonucunda elde ettiğim verilere göre büyük çaplı tesislerimizde doluluk oranları yüzde 85 ile 95 arasında değişkenlik gösteriyor. Aslında içinde bulunduğumuz durum göz önünde bulundurulacak olur ise bu rakamlar müthiş, zira rakibimiz olan diğer bölgelerde durum gerçekten vahim. Bu arada şunu da belirtmek gerekir ki, oteller bu yıl taze, günlük satışlar ile bu dolulukları yakalamaktadır, Temmuz ortalamaları yüzde 85 - 90'larda olan tesislerin Ağustos dolulukları henüz bu oranları yakalamamıştır ancak yukarıda belirttiğim üzere günlük taze satışlar ile mutlaka Ağustos hatta eğer memur izinleri yeniden düzenlenecek olur ise Eylül ayında da ciddi doluluklar olacaktır. Bu doluluklar fiyatlardan kaynaklanıyor olabilir, yeni tesisler olmalarından kaynaklanıyor olabilir ama ne olur ise olsun ciddi doluluk var bölgede. Büyük oteller dolu ama ya küçük oteller ne olacak dediğinizi duyar gibiyim ama onlarda da fiyat skalalarını karşılaştırdığımızda durum o kadar da kötü değil gibi zira onlar da yüzde 50'ler civarındalar. Sebep bellidir, daha önce de bir çok kez belirttiğim gibi Didim de yatak kapasitesi azdır, Didim dışında tatil yapmayı istemeyen belli bir müşteri yapısı vardır, dolayısı ile Didim Ülke genelinde yaşanan boşluk krizini yaşamayacaktır. Bu arada bu doluluklarda az ama az da olsa gidilen fuarlarında etkisi vardır."
TÜRSAB Didim Bölge Başkanı Tayyar Cengiz, büyük çaplı tesislerdeki doluluk oranlarının yüzde 85 ile yüzde 95 arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

AYDIN- TÜRSAB Didim Bölge Başkanı Tayyar Cengiz, büyük çaplı tesislerdeki doluluk oranlarının yüzde 85 ile yüzde 95 arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

 TÜRSAB Didim BYK Başkanı Cengiz, değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Bugün yaptığım bir araştırma sonucunda elde ettiğim verilere göre büyük çaplı tesislerimizde doluluk oranları yüzde 85 ile 95 arasında değişkenlik gösteriyor.

Aslında içinde bulunduğumuz durum göz önünde bulundurulacak olur ise bu rakamlar müthiş, zira rakibimiz olan diğer bölgelerde durum gerçekten vahim.

Bu arada şunu da belirtmek gerekir ki, oteller bu yıl taze, günlük satışlar ile bu dolulukları yakalamaktadır, Temmuz ortalamaları yüzde 85 - 90'larda olan tesislerin Ağustos dolulukları henüz bu oranları yakalamamıştır ancak yukarıda belirttiğim üzere günlük taze satışlar ile mutlaka Ağustos hatta eğer memur izinleri yeniden düzenlenecek olur ise Eylül ayında da ciddi doluluklar olacaktır.

Bu doluluklar fiyatlardan kaynaklanıyor olabilir, yeni tesisler olmalarından kaynaklanıyor olabilir ama ne olur ise olsun ciddi doluluk var bölgede.

Büyük oteller dolu ama ya küçük oteller ne olacak dediğinizi duyar gibiyim ama onlarda da fiyat skalalarını karşılaştırdığımızda durum o kadar da kötü değil gibi zira onlar da yüzde 50'ler civarındalar. Sebep bellidir, daha önce de bir çok kez belirttiğim gibi Didim de yatak kapasitesi azdır, Didim dışında tatil yapmayı istemeyen belli bir müşteri yapısı vardır, dolayısı ile Didim Ülke genelinde yaşanan boşluk krizini yaşamayacaktır.

Bu arada bu doluluklarda az ama az da olsa gidilen fuarlarında etkisi vardır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.