Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

“Tellerin Dansı” el sanatı sergisi ilgi gördü

SANAT 16.10.2017 - 13:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2394+ kez okundu.
 

“Tellerin Dansı” el sanatı sergisi ilgi gördü

Aydın’ın Efeler ilçesinde düzenlenen ‘Tellerin Dansı’ adlı el sanatları sergisinin ilgi gördüğü bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Efeler Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Salonu’n da Aydın Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ile Efeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Tellerin Dansı" adlı el sanatları sergisine, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten, El Sanatları Öğretmeni Arzu Şişmanoğlu, sergide 81 ürünün yer aldığını ifade etti. Aydın Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören ve danışanlarıyla Filografi sanatıyla hazırladıkları eserleri sergide yer verdiklerini kaydeden Şişmanoğlu, meslek edindirme programları çerçevesinde 3 aylık bir süre içerinde 12 kursiyerle atölyede tamamlanmış olan hal hazırda 81 eseri ‘10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı’ günü etkinlikleri kapsamında sergiye dönüştürerek halkın beğenisine sunduklarını belirtti. Tüm Aydın halkını sergiye davet eden Şişmanoğlu, Aydın’da filografinin henüz tanınmadığını, Filografi sanatı tellerin çivilere sarılmasıyla elde edilen zor bir sanat olduğu için unutulmaya yüz tuğunu ve bu sanatı geniş kapsamlı çalışarak detaylarını gün ışığına çıkarmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 
Aydın’ın Efeler ilçesinde düzenlenen ‘Tellerin Dansı’ adlı el sanatları sergisinin ilgi gördüğü bildirildi.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, Efeler Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Salonu’n da Aydın Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ile Efeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Tellerin Dansı" adlı el sanatları sergisine, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten, El Sanatları Öğretmeni Arzu Şişmanoğlu, sergide 81 ürünün yer aldığını ifade etti.

Aydın Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören ve danışanlarıyla Filografi sanatıyla hazırladıkları eserleri sergide yer verdiklerini kaydeden Şişmanoğlu, meslek edindirme programları çerçevesinde 3 aylık bir süre içerinde 12 kursiyerle atölyede tamamlanmış olan hal hazırda 81 eseri ‘10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı’ günü etkinlikleri kapsamında sergiye dönüştürerek halkın beğenisine sunduklarını belirtti.

Tüm Aydın halkını sergiye davet eden Şişmanoğlu, Aydın’da filografinin henüz tanınmadığını, Filografi sanatı tellerin çivilere sarılmasıyla elde edilen zor bir sanat olduğu için unutulmaya yüz tuğunu ve bu sanatı geniş kapsamlı çalışarak detaylarını gün ışığına çıkarmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.